Hamdi Alkan Türk okullarına sahip çıktı

Hamdi Alkan Türk okullarına sahip çıktı
Eleştiren yönetmen Hamdi Alkan: “Okullar artık bulunduğu ülkenin olmuş. Kapatmak Amerika’da ‘Sen şu okulunu kapat’ demeye benzer.

Gişe rekoru kıran Selam filminin ikincisi Bahara Yolculuk-Selam ismiyle Ocak 2015'te vizyona girecek. Filmin çekimleri İstanbul’un Kandilli semtinde sürüyor. Filmin yönetmen koltuğunda oturan ünlü oyuncu Hamdi Alkan soruları yanıtladı.

DEVLET DE EĞİTİM YARIŞINA GİRSİN

Çekimler sırasında Kırgızistan’a gittiğinde Türk okullarını gezdiğini ifade eden Hamdi Alkan, dünyaya açılmanın en iyi yolunun eğitim olduğunu dile getirdi. Hizmet Hareketi’nin bunu çok iyi başardığını kaydetti.

Okulları kapatma gayretlerine tepki gösteren Alkan, “Bu okullar oradaki millete ait okullar olmuş. Bunu kapatmak Amerika'ya ‘Sen şu okulu kapat’ demeye benzer. Bu çok saçma. Çağ dışı söylemler” diye konuştu.

Birtakım hesapların yapıldığını dillendiren ünlü yönetmen, “Biri bana okulların zararını açıklayabilir mi? Devlet de gelsin bu konuda yarışa girsin” şeklinde konuştu.

TÜM EKİBİ AĞLATAN SAHNE

Filmin yapımcısı Haluk Örgün de çekimler için 42 gün aralıksız Kırgızistan'da kaldıklarını aktardı. Çekimler sırasında 4 yerde ağladığını belirten Örgün “Merve Sevi'nin yetim kalan bir öğrencisiyle vedalaşma sahnesi vardı yağmur altında. Müthiş bir sahneydi. Bütün ekip o sahnede ağladı” dedi.

BUGÜN

21 Eylül 2014 08:48
DİĞER HABERLER