Havuz medyası yalana doymuyor

Havuz medyası yalana doymuyor
Zekeriya Öz hakkında havuz medyasının iddialarına ilişkin HSYK müfettişlerince hazırlanan rapor tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, havuz medyasının ortaya attığı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dillendirdiği “Öz, 22 kez yurtdışına çıktı” iddiası, raporda yalanlandı. Öz’ün hayatı boyunca resmî görevler dahil 13 kez yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Havuz medyası, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra önce Bakırköy’e ardından Bolu’ya savcı olarak atanan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ü hedef tahtasına koydu. Öz’ün yurtdışına 22 kez seyahat yaptığı ve son olarak gittiği Dubai tatilinin faturasını işadamı Ali Ağaoğlu’na ödettiği ileri sürüldü. Bunun üzerine HSYK müfettişleri soruşturma başlattı. T24’ten Arzu Yıldız’ın haberine göre, rapor tamamlandı. Raporda, Öz’ün hayatı boyunca 13 yurtdışı seyahati yaptığı ve bir kısmının görev amaçlı olduğu belirtildi. Havuz medyasının Dubai seyahatine ilişkin faturanın 77 bin lira olduğu yönündeki iddiaları da çürütülmüş oldu. Ancak raporda Öz’e ilişkin iddialar ve tartışılan ilişkilerinin aydınlatılması için soruşturma açılmasının talep edildiği belirtildi. Savcı Öz, Dubai’de harcamalarının Ağaoğlu tarafından karşılandığı iddialarını reddederek, “Bu çirkin iftiraları ortaya atanlar, iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim.” demişti.

Rapor, değerlendirilmek üzere HSYK 3. Dairesi’ne gidecek. Orada bulunan 7 üye, Öz ile ilgili soruşturmaya geçilmesi yönünde kanaat bildirirse bu kez dosya HSYK 2. Dairesi’ne gönderilecek. HSYK 2. Dairesi savcı Öz’e hakkındaki iddialara cevap vermesi için raporu ve ekinde bir yazı göndererek savunma yapmasını isteyecek. Bunun akabinde de savcı Öz ile ilgili soruşturma sonuçlanacak. Ancak HSYK 3. Dairesi raporda yer alan bilgilerle ilgili soruşturmaya gerek olmadığı kanaatine varırsa soruşturma aşamasına geçilmeyecek. HSYK kaynakları tarafından Öz’ün sicilinin temiz olduğu ve meslekten ihraç edilmeyi gerektirecek herhangi bir davranışı bulunmadığı da kaydedildi.

ZAMAN

20 Nisan 2014 11:45
DİĞER HABERLER