Hazır giyimcilerin dolar isyanı

Hazır giyimcilerin dolar isyanı
Hüseyin Öztürk doların yükselişinin ciddi anlamda yatırımcıya sıkıntı oluşturduğunu söyledi.
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkanı Hüseyin Öztürk doların yükselişinin ciddi anlamda yatırımcıya sıkıntı oluşturduğunu ve 2015'in kolay geçmeyeceğini belirterek 'Dolar yükseliyor dayağı biz yiyoruz' açıklamasında bulundu.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkanı Hüseyin Öztürk, 2015 yılının kendileri açısından kolay olmayacağını ifade ederek, “Bildiğimiz bir şey var, dayağı biz yiyoruz.” dedi. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın Denizli'de düzenlediği “Yenilik, Tasarım ve Markalaşma Programı”, Anemon Otel'de yapıldı. AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve bazı STK başkanlarının katıldığı etkinliğe, sektör temsilcilerinin fazla ilgi göstermedi, çok sayıda koltuk boş kaldı. Programdan önce bazı katılımcılar, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

'HERKES İŞLERİNİ ASKIYA ALIYOR ÇÜNKÜ HERKES KREDİYLE ÇALIŞIYOR'

MHGF Başkanı Öztürk, doların yükselişinin yatırımcı açısından ciddi anlamda sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Öztürk, “Kendi içimizde işlerini genişletmek isteyen, pazar ihtiyaçlarına yönelik teknoloji anlamında genişletmek isteyen arkadaşlarımız beklemeye alıyor, çünkü ağırlıklı olarak herkes krediyle çalışıyor. Artık sürdürülebilir işletmelerimizin bankalarla, bir taraftan devletle ortaklığı devam ediyor. Bunun belirsizliği, sıkıntısı devam ediyor, bu anlamda beklentiye girdik. Bu ne zaman toparlanır? Genel bir seçim var. Genel seçimden sonraki siyasi istikrarsızlıkta, istikrarı devam eden birisi olur. Bu belirsizlikler, dövizle beraber devam edecek diye düşünüyorum.” dedi.

‘2015 KOLAY BİR YIL OLMAYACAK’

2015 yılının kendileri açısından kolay olmayacağını düşündüğünü belirten Öztürk, “Dolar-euro paritesi, ABD ve Avrupa arasında bir bakıma soğuk savaş. Onun nerede duracağını bizim kestirmemiz mümkün değil. Bildiğimiz bir şey var, dayağı biz yiyoruz. İhracatın düşmesiyle ilgili sıkıntılarımız, endişelerimiz var. Biz önemli ölçüde yatırımlar yaptık. Türkiye'nin 5-10 yıl öncesine göre edinimleri oldukça yüksektir ama pazar kaybımız da oldukça büyük ölçüde sıkıntıdadır. Avrupa’da, Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya kadar, son dönemde de Rusya’nın sıkıntıları birebir bizim sektörü ilgilendirmiştir.

'İSTİKRAR ANCAK 8-10 YILDA TOPARLANIR'

Türkiye’deki istihdama da ciddi anlamda olumsuz etkisi olmuştur. İstikrar, etrafımızdaki ilişkilere bağlı. Nereden bakarsanız, bozulan istikrar 8-10 yıldan sonra toparlanır diye düşünüyorum.“ diye konuştu. Öztürk, hükümetten acil olarak sanayinin sıkıntılarıyla ilgili makamın teke düşürülmesini, masaların bir salonda olmasını istediklerini ifade ederek, “Bu, sanayicinin yorgunluğunu bir nebze de olsa alacağı gibi motivasyonunu da arttıracaktır.” ifadelerini kullandı.

CHA
06 Mart 2015 14:52
DİĞER HABERLER