Hidayet Karaca'dan Sabah'ın iftiralarına çok sert cevap

Hidayet Karaca'dan Sabah'ın iftiralarına çok sert cevap
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca, bugün Sabah Gazetesi'nde çıkan "Paralel Konsey" adlı sözde haberde yer alan iftiralarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca, bugün Sabah Gazetesi'nde çıkan "Paralel Konsey" adlı sözde haberde yer alan iftiralarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Hidayet Karaca, Türkiye'nin Sabah Gazetesi'nin 1 yıldır benzer yalan ve iftiralarına alıştığını belirterek" Bu gazete yalanı adet haline getirdi" dedi.

"Haberi yayınlayan Sabah gazetesi yöneticilerinin ya da muhabirinin medya işinden ne kadar anladığını bilemiyorum" diyen KaracaMedya imamlığı diye adını taktıkları şey bu ortak çalışmalar ise; gülünç bir hal aldıklarını söyleyebilirim. İşimizi yapmak, ülkenin yayıncılık hayatında ilklere imza atmak, hoşgörü ve gayretle insanlar arasında saygı görmek, başkasına saygı göstermek onları rahatsız etmiş olabilir.Haberi yapan/yaptıranlara göre biat, yalakalık, yalancılık, boyun eğme geçer akçe sayılabilir. Ama bizde değil." ifadelerini kullandı.

İŞTE HİDAYET KARACA'NIN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Sabah logosuyla yayın yapan gazete, manşetten verdiği haberinde yeni hayallere yelken açmış. Adını 'Paralel Konsey" koyduğu hayali bir yapıdan bahsedip, metnin içine adımı da sokuşturmuş. Zaten yaklaşık 1 yıldır benzeri yalan ve iftiralara Türkiye alıştı. Bu gazete, yalanı adet haline getirdi.

Bu vesileyle bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. 15 yılı Samanyolu Yayın Grubu'nda Başkanlığı olmak üzere 20 yıldır sektörün içerisindeyim. Zaman Gazetesi'nin İzmir ve Ankara temsilciliklerini yaptım.

2009 yılında bütün yayıncıların bağlı olduğu en üst dernek olan Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) Başkanlığına seçildim. TVYD yönetimiyle birlikte 2 yıl boyunca gerek Türkiye gerekse dünyanın pek çok yerinde önemli işlere imza attık. Üst düzey toplantılarla sektörün sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bütün televizyon kuruluşlarından arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalıştı. İşimizi yaptık yani.

Spekülasyonlarla gündeme gelen rating ölçümleri işini bir düzene sokabilmek amacıyla televizyonlar ve reklam ajansları yöneticileri olarak bir araya geldik. TİAK'ı kurduk. Rating ölçüm işini yeniden düzene soktuk. TNS ile anlaşma imzaladık. Kanal D, Star, Show, ATV ,Tv8 gibi tv kuruluşlarının, Group M gibi medya ajanslarının tepe yöneticileriyle TİAK çatısı altında haftalık toplantılar yapıp adım adım sorunların üzerine gittik.

Haberi yayınlayan Sabah gazetesi yöneticilerinin ya da muhabirinin medya işinden ne kadar anladığını bilemiyorum. Medya imamlığı diye adını taktıkları şey bu ortak çalışmalar ise; gülünç bir hal aldıklarını söyleyebilirim. İşimizi yapmak, ülkenin yayıncılık hayatında ilklere imza atmak, hoşgörü ve gayretle insanlar arasında saygı görmek, başkasına saygı göstermek onları rahatsız etmiş olabilir. Haberi yapan/yaptıranlara göre biat, yalakalık, yalancılık, boyun eğme geçer akçe sayılabilir. Ama bizde değil.

Size iftira yakışır, bize gayret. Siz yalanla nemalanırsınız, biz dürüstlüğü şiar sayarız. Ve biliriz ki; zulm ile abad olanın ahiri berbad olur. İyiler mutlaka kazanır.
İftiranızla ilgili hukuki bütün haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Hala kırpıntılarının olduğunu ümit ettiğimiz adalete hesap vereceksiniz.
Burada olmazsa 'mahkeme-i kübra'da zaten görüşeceğiz.

Hidayet Karaca
Samanyolu Yayın Grup Başkanı

20 Ekim 2014 18:13
DİĞER HABERLER