Hızlı tren inşaatında yangın

Hızlı tren inşaatında yangın
Hızlı tren hattının tünel inşaatındaki yangın korkuttu...
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yürütülen Bursa'yı Bilecik üzerinden, Eskişehir, Ankara, Konya ve İstanbul'a bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Demirtaş mevkiinde devam eden tünel inşaatında izolasyon maddelerinin alev alması sonucu yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının büyümesini engellemek amacıyla tedbir aldı. Yangının çıkmasıyla tüneldeki işçiler kaçarak dışarı çıktı.

Saat 08.30 sularında Yüksek Hızlı Tren inşaatının Bursa'nın Demirtaş Mevkii'nde bulunan ve yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan tünele monte edilen izolasyonlardan yangın çıktı. Alevlerin büyümesiyle birlikte tünel inşaatındaki işçiler dışarı çıktı. Olay yerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait 7 itfaiye aracı, 112 Acil Servis'in 3 ambulansı ve çok sayıda polis ekibi geldi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Tünel içersinde su birikintisi ve çamur olduğunu öğrenen itfaiye ekipleri, izolasyon maddelerinin yanarak sönmesi için tünel çevresinde beklemeye başladı. Yangın sebebiyle tünelden yükselen dumanlar şehrin uzak bölgelerinden de görülebildi. 

İşçilerin spiral makinesi ile çalıştığı esnada sıçrayan kıvılcımlar izolasyon malzemelerini tutuşturduğu iddia edilirken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİHAN

19 Eylül 2014 12:05
DİĞER HABERLER