Hukuksuz sahur operasyonlarına dair ABD'den ilk açıklama

Hukuksuz sahur operasyonlarına dair ABD'den ilk açıklama
ABD'den, yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislerin gözaltına alınmasıyla ilgili ilk açıklama, "Soruşturma adil, şeffaf ve demokratik olmalı" sözleriyle geldi..

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yöneten polislerin sahur sofralarında hukuksuz şekilde gözaltına alınmasıyla ilgili olarak ABD’den ilk açıklamayı ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf yaptı.

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruyu cevaplayan Harf, soruşturmanın ‘adil, şeffaf ve demokratik’ yollar izlenerek yürütülmesi çağrısı yaptı. 100’ün üzerinde polis memurunun gözaltına alındığı söz konusu gelişmeyi yakından takip ettiklerini ifade eden Harf, “Hangi operasyon olursa olsun adil, şeffaf ve demokratik yollar izlenerek yürütülmesi gerektiğini birçok kez tekrar ettik.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’deki yargı sürecine yönelik kaygılarını geçmişte açık bir şekilde ifade ettiklerini dile getiren Harf, bu konuda Türk yetkililer ile görüşmelerini sürdüreceklerini kaydetti. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının sonuna dahi gelinmeden operasyonda görevli olan polislere Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bağımsız olması gereken yargı tarafından soruşturma başlatılmış ve polisler pazartesi gecesi evlerinde gözaltına alınmıştı. Avrupa Komisyonu da önceki gün ‘bağımsız ve tarafsız’ bir yargı süreci işletilmesini isteyerek 17 Aralık’tan itibaren gündeme düşen yolsuzluk iddialarının da soruşturulması gerektiğinin altını çizmişti.

CİHAN

24 Temmuz 2014 07:27
DİĞER HABERLER