Hükümetin Almanya'ya cevap vermemesinin gerekçesi bunlar mı?

Hükümetin Almanya'ya cevap vermemesinin gerekçesi bunlar mı?
Almanya’nın Türkiye'yi dinlediğini açık açık itiraf etmesine rağmen AKP hükümetinin olup bitenlere karşı sessizliğe bürünmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Samanyolu Haber’e konuk olan Prof.Dr. Mümtazer Türköne dikkat çekici konulara değindi.

Türkiye’de yolsuzluk iddiaları üzerine hükümetin son aylarda cadı avı yaptığını belirten Zaman Gazetesi yazarı Prof.Dr. Mümtazer Türköne Almanya’nın Türkiye’yi dinlediğini resmen açıklamasına rağmen hükümetin bu kadar hassas bir konuda sessiz kaldığını, bu sessizliğin boş olmadığını belirtti. 

Türköne konuşmasına şöyle devam etti: 

Ben iki ihtimalin olabileceğini düşünüyorum. Bir tanesi Suriye iç savaşı ve Irak’ta olup bitenlerle Türkiye’de hükümet gözetimindeki merkezlerin ilişkisine dair bilgiler,  ikincisi de 17-25 Aralık soruşturmalarını tamamlayan bir bilgi. Tabi her ikisi de ürkütücü, hükümeti tedirgin edici olmalı. Bu çok uzun süreceği anlaşılan bir filmin ilk bölümü gibi. Bunun mutlaka devamı gelecek.’ 

'DEVAMI GELMEZSE DURUM ÜRKÜTÜCÜ'
Türköne, Almanya’nın dinlemesiyle ilgili yeni bilgilerin gelmemesi durumunda Türkiye’nin ürkütücü bir tabloyla karşı karşıya olacağını söyledi. Türköne, ‘Neyi dinlemiş, neyi bulmuş eğer bunlar ortaya dökülürse işler normal yolunda gidiyor demektir. Şayet dökülmezse hükümetimizin iradesi Alman devleti tarafından şantaj yoluyla bir ipotek altına alınmış, rehin alınmış demektir, Devamının gelmemesi ürkütücü olur.’ ifadesini kullandı.

SAMANYOLUHABER.COM

27 Ağustos 2014 17:57
DİĞER HABERLER