Hükümetten gündemi sarsacak itiraf

Hükümetten gündemi sarsacak itiraf
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, PKK'nın vergi topladığı iddiasını doğruladı. Şahin, "Benzer duyumlar, duyumların ötesinde bilgi ve tespitler hükümetimiz tarafından yapıldı" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunurken, "terör örgütü üyelerinin vergi topladığı" yönündeki iddiaları doğruladı.

DEVLET TESPİT ETTİ

Çözüm sürecine ilişkin, "Yapılan her şeyi kamuoyu ile paylaşmak gerekmez. Kamuoyu zaten sonuç bekliyor. Çok konuşulacak konu değil, çok adım atılacak bir konudur çözüm süreci" diyen Şahin, "Güneydoğu Bölgesi'nde terör örgütü üyelerinin vergi topladığı" yönündeki iddiaları da değerlendirdi.

Şahin, "Evet, buna benzer duyumlar, duyumların ötesinde bilgiler ve tespitler bizler tarafından da yapıldı. Hükümetimiz tarafından da devletin yetkili organları tarafından da yapıldı. Zaten o yüzden, 'kamu güvenliği; vatandaşın, halkın güvenliği' derken, biz bunu kastediyoruz" dedi.

Bu tür yasa dışı uygulamalara asla müsamahakar davranamayacaklarını belirten Şahin, "Önce valilerimiz, güvenlik güçlerimiz, bu tür birtakım uygulamalar görürlerse, derhal yasal olarak yapmaları gereken işleri yapmalıdırlar" diye konuştu.

SÜREÇ İZALE EDECEK

"Nitekim bu çözüm sürecini yürüten arkadaşlarımız, Sayın Başbakan Yardımcımız, zaman zaman Sayın Başbakanımız, kamu güvenliğinin sağlanmasını öncelikli bir adım olarak gördü" diyen Şahin şöyle devam etti:

"O ifade edilen uygulamalar varsa, o tür işler yapmak isteyenler varsa, onların izale edilmesi içindir. Varsa böyle uygulamalar, bu çözüm süreci başarıyla devam ederse, bütün bu görüntüler ortadan kalkacaktır."

'ÜÇÜNCÜ GÖZ KEM GÖZ OLUR'

Şahin, çözüm süreci kapsamında "üçüncü göz" olarak anılan İzleme Kurulu önerisini de değerlendirdi. "Üçüncü göz"ün daha çok Kandil'den yapılan açıklama ile gündeme geldiğini anlatan Şahin, “Biz ne hükümet ne de parti olarak bu düşünceyi asla paylaş-mıyoruz. Üçüncü göz, dışarıdan bir göz olacaksa, bu kem göz olur” dedi.

23 Kasım 2014 08:29
DİĞER HABERLER