İdris Bal'dan adliye önüne 17 siyah çelenk

İdris Bal'dan adliye önüne 17 siyah çelenk
DGP Lideri İdris Bal ve partililerden siyah çelenkli protesto
Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı, Kütahya Milletvekili İdris Bal ve partililer, "17 Aralık operasyonunun" yıldönümünde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne 17 siyah  çelenk bıraktı. İdris Bal ve partililer adliyenin karşısındaki meydanda "Demokrasi Çadırı" kurarak adalet nöbeti başlatmak istedi. Ancak polis buna izin vermedi.

Adliyenin karşısındaki meydanda toplanan Bal ve partililer, 17 siyah çelenkle adliyeye yürüdü. Adliye önüne gelen grup, çelenkleri adliyenin C kapısı önündeki İstanbul Adalet Sarayı tabelasının altına bırakmak istedi. Fakat polis, buna adliyeye girişi çıkışları engelleyeceği gerekçesiyle izin vermeyerek grubun önünde etten duvar ördü. Bunun üzerine bir süre bekleyen Bal ve partililer bulundukları yere, "17 Aralık Unutturulamaz" yazılı 17 siyah çelenk bıraktı.

"BURAYA YOLSUZLUĞU UNUTTURMAMAK İÇİN GELDİK"

İdris Bal çelenkleri bıraktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Hukuksuzluğa dur demek için varız. Yolsuzluğa, rüşvete, hırsızlığa dur demek için varız. Yargıya baskıya dur demek için varız. Bugün de buraya yolsuzluğu unutturmamak için geldik. Medyaya bu kadar baskı doğru değildir. Tüm eziyet gören medya mensuplarımızı demokrasi kahramanı ilan ediyoruz" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEĞİZ"

"Bu ülkede kimse 17 Aralık'ı unutturamaz" diyen Bal, "17 Aralık, 25 Aralık aynen 12 Eylül gibidir. 28 Şubat süreci gibidir. 27 Mayıs gibidir. Demokrasi çadırımızı da sembolik de olsa kurduk. Bu işi unutturmayacağız. Kimsenin yaptıkları yanına kar kalmaz. 12 Eylül geçti, bugünler de geçer. Biz 17 Aralık'a takipsizliğe  itiraz ettik, 25 Aralık'a itiraz ettik. Duyduk ki itiraz  reddedilmiş, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Olmadı uluslararası mahkemelere götüreceğiz" diye konuştu.

Bal ve partililer adliye önünden ayrıldıktan sonra özel güvenlik görevlileri gelerek çelenkleri toplayıp götürdü. Öte yandan İdris Bal ve partililer adliyenin karşısındaki meydanda "Demokrasi Çadırı" kurarak adalet nöbeti başlatmak istedi. Ancak polis buna izin vermedi. Grup çadırı açmaktan vazgeçti.

(DHA)
17 Aralık 2014 12:48
DİĞER HABERLER