İhsanoğlu'na bir partiden daha destek geldi

İhsanoğlu'na bir partiden daha destek geldi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine muhalefetin ortak adayı olarak giren İhsanoğlu'na, bir partiden daha destek geldi.
Hak ve Adalet Partisi Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk, "Bizim de Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu" dedi. 

Öztürk, Hürriyet'e yaptığı açıklamada CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'le yaptıkları görüşmenin ardından, parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıkladı. 

Hak ve adalet Partisi'ni "Atatürkçü, merkez ve çatı partisi" olarak nitelendiren Öztürk, 29 Ekim'de de, halen biri Ak Parti 'de, biri de MHP 'de siyaset yapan iki milletvekilini transfer edeceklerini açıkladı. Öztürk, "Aslında 30 Ağustos'ta bu transferi açıklayacaktık. Ancak herkesin tatilde olduğu bir döneme rastladığından, 29 Ekim'e kaydırmaya karar verdik. 29 Ekim'de yapacağımız törenle biri halen AK Parti'de, biri de MHP'de olan iki milletvekili partimize katılacaklar" dedi. 

İHSANOĞLU'NA DESTEK VEREN PARTİ SAYISI 10 OLDU 

Hak ve Adalet Partisi'nin de desteğini açıklamasının ardından, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren parti sayısı 10'a yükseldi. 

CHP, MHP, DP, DSP, BTP, LDP ve BBP daha önce desteklerini açıklamışlardı. Son olarak Türkiye Sosyalist İşçi Partisi TSİP ve Devrimci Halk Partisi de İhsanoğlu'na destek olacaklarına ilişkin açıklama yapmışlardı. 

Hak ve Adalet Partisi ile birlikte, İhsanoğlu'na destek 10 siyasi partiye çıktı.
23 Temmuz 2014 21:58
DİĞER HABERLER