İki parti birleşme kararı aldı!

İki parti birleşme kararı aldı!
BDP yönetimi, uzun tartışmalardan sonra HDP'ye katılma kararı aldı

Karar açıklama ile duyurulurken BDP'li milletvekillerinin en kısa sürede partilerinden istifa edip HDP'ye geçeceği belirtildi.

BDP yönetimi, uzun tartışmalardan sonra HDP'ye katılma kararı aldı. Karar açıklama ile duyurulurken BDP'li milletvekillerinin en kısa sürede partilerinden istifa edip HDP'ye geçeceği belirtildi.
 
Demirtaş katılmadı
BDP ve HDP milletvekilleri, BDP’nin HDP’ye katılması ve gündemdeki konuları değerlendirmek üzere  ikinci kez biraraya geldi. BDP genel merkezinde yapılan toplantıya başkanlık etmesi beklenen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın katılmaması dikkat çekti. Toplantıya BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve iki partinin milletvekilleri katıldı. Toplantıda BDP ve HDP'li bazı milletvekillerinin birleşmeye karşı görüş belirtmesine rağmen HDP'de politikaya devam edilmesi yönünde karar alındı. HDP'de birleşme kararı açıklama ile deklare edildi. 

Yeni kuruluş sürecini yaşayacağız"
Toplantı sonrası açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP'li milletvekillerinin HDP'ye katılımı noktasında her iki partinin ortaklaştığını ve bu sürecin en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyledi. Kürkçü, "Hedef kitlemize göre yeniden bir şekillendirmeyle, yeni kuruluş sürecini yaşayacağız. HDP grubu sadece meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün gelişmesi bölgeye ve Ortadoğu'ya da yansıyacaktır" dedi.

Milliyet

18 Nisan 2014 20:51
DİĞER HABERLER