İletişim şirketinde 4G mutluluğu

İletişim şirketinde 4G mutluluğu
İSTANBUL (CİHAN)- İletişim şirketi Vodafone Türkiye'nin CEO'su Gökhan Öğüt, 4G ihalesi için Mayıs ayının tercih edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Öğüt, bu alanı önemli gördüklerini ve en uygun frekansa talip olduklarını vurguladı.


Vodafone Grubu'nun dünyada 4G'nin önemli operatörlerinden olduğunu belirten Öğüt, şunları kaydetti:

"Vodafone olarak dünyada en çok ülkede kendi markasıyla 4G hizmeti sunan operatörüz. Bu bizi dünyada en çok ülkede 4G tecrübesi ve altyapısı olan operatör yapıyor. Grubumuz, dünyada 4G tekniğini yaratan ve buna yön verenler içinde yer alıyor. 30 senelik tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G'nin de hayata geçmesinde önemli bir rol oynayan grubumuz 18 ülkede 4G hizmeti sunuyor. Bu emsalsiz deneyim ve birikim ile faaliyet yürüttüğümüz tüm ülkelerde en iyi ve en yetkin 4G hizmetini verebiliyoruz."

4G ihalesine değinen Öğüt, "4G ihalesi basın toplantısında dünyada 4G için en yaygın kullanılan 800 Mhz bandının denk olarak dağıtıldığını görmek bizi memnun etti. 4G'nin kullanılacağı başlıca bantlar olan 800, 1.800 ve 2.600 Mhz frekanslarında ihale sonunda operatörlerin toplamda birbirine yakın bir kaynağı elde edeceği anlaşılıyor. Bunu da etkin rekabet adına olumlu buluyoruz." ifadelerini kullandı.
Öğüt, şöyle devam etti:

"2G ve 3G için kullanılan, 4G için kullanılmayan 900 Mhz bandında asimetrik bir paylaşımın olduğunu görüyor, burada bir operatörün diğer operatörlere ek yatırım maliyeti yaratmayacağı bir anlayışın uygulanması gerekiyor. Bunun için operatörlerin bu bantta 3G hizmetlerini maksimum 5 Mhz'lik tek bloktan (tek taşıyıcı) vermesinin garanti edilmesi gerekiyor. 4G hizmetinin dünyaya uygun, etkin olarak verilmesi için gerekli yasal yeniliklerin ihaleden evvel yapılmasına dair olumlu beklentimiz var."

Altyapılarının 4G ile uyumlu olduğunu anlatan Gökhan Öğüt, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kapsamda, İstanbul, Ankara ve İzmir'de tüm baz istasyonlarımızı SingleRAN teknolojisini içerecek şekilde yeniledik. 4G için büyük önemi bulunan fiber altyapı için yatırımlarımızı arttırdık ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi ile yaptığımız anlaşmayı da kapsayacak şekilde toplamda 300 milyon TL yatırım bedeline ulaşacak büyük bir adım attık. Vodafone Türkiye olarak, lisans verilmeye başlandığında 4G'ye geçmeye ve en ileri 4G teknolojisini sunmaya hazırız. Bakanlığımızın açıkladığı takvimi memnuniyetle karşıladık. Vodafone olarak, tüketiciye en kaliteli hizmeti sunmamızı mümkün kılacak en uygun frekansa talibiz."
CİHAN
05 Mart 2015 13:32
DİĞER HABERLER