İnsanlık dışı şartlarda tutulan polislerin imdadına onlar yetişti

İnsanlık dışı şartlarda tutulan polislerin imdadına onlar yetişti
Çağlayan Adliyesi'nin eksi 7’nci katında alıkonulan polisler, zor şartlarla mücadele ediyor.

Sahur operasyonuyla gözaltına alınan polislerin yasal gözaltı süresinin dolmasının üzerinden 47 saat geçti. Çağlayan Adliyesi'nin eksi 7’nci katında alıkonulan polisler, zor şartlarla mücadele ediyor. Nezarethanelerde insanî olmayan koşullarda kalan emniyet mensuplarının yardımına, battaniye, nevresim ve yastık getiren aileleri yetişti.

Yasal gözaltı süresinin üzerinden iki gün geçmesine rağmen İstanbul Adliyesi’nin nezarethanesinde alıkonulan polisler, insanî olmayan şartlarla mücadele ediyor. Bank ve sandalyelerin üzerinde sırayla yatan polislerin bu zorluklarına, aileler ve yakınları yetişti. Kendi imkânlarıyla nezarethanelerde zorla tutulan polislere battaniye, nevresim ve yastık getiren aileler, zor koşulların bir nebze de olsa iyileşmesini sağladı.

Avukatlar, müvekkillerinin 6 gündür duş alamadıklarını, kişisel bakımlarını dahi yapamadıklarını belirtmelerine rağmen taleplerinin savcı tarafından reddedildiğini söyledi.

Emniyet mensupları, tutanaklara ‘sanık’ olarak geçiriliyor

Avukat Serdar Atılgan soruşturma süresince ardı arkası kesilmeyen hukuk skandallarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Atılgan eşyaların teslimi sırasında müvekkillerinin tutanaklara ‘sanık’ olarak kaydedildiği ve şüphelilerin masumiyet karinesinin hiçe sayılarak peşinen suçlu ilan edildiklerine dikkat çekti. Yaşanan hukuksuzluklar için tutanak tutan avukatlar, gerekli mercilere başvuracaklarını belirtti.





29 Temmuz 2014 10:48
DİĞER HABERLER