Işıtan Önder artık üniversiteli

Işıtan Önder artık üniversiteli
Mezuniyet töreninde yaşadığı olay sonrası, okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder üniversiteli oldu...
İzmit'te Gazi Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindiği için okul disiplin kurulu kararıyla okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder, Radyo Sinema Televizyon okuyacak.

İzmit Gazi Anadolu Lisesi’nin 19'uncu dönem birincisi Işıtan Önder, 12 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’ı da anmasının ardından disipline verilmiş, disiplin cezası alınca da birinciliği alınmıştı. Bu arada Işıtan Önder'e disiplin cezası verilmesine karşı çıkan, ancak kurulda oy çokluğu nedeniyle engelleyemeyen Okul Müdürü Ahmet Kemal Saral'da görevinden istifa etmişti. 

Ailesi ve Eğitim Sen Sendikası desteği ile hukuk mücadelesi başlatan Işıtan Önder Kocaeli İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dosyaları ve gelişmeleri inceleyen mahkeme 2014-734 esas nolu kararla böyle bir cezanın verilemeyeceğini belirtip yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Mahkemenin kararında okul birinciliğinin alınmasının açık olarak hukuka aykırı olduğu vurgulanmış, telafisi güç zararlar doğurabileceği belirtilmişti. Işıtan Önder'le ilgili mahkeme kararı, mahkemeden elden alınarak ÖSYM'de tercihlerin son günü ve son saatlerde İzmit Kaymakamlığına, Valiliğe, oradan okul yönetimine zamanla yarışılarak götürülmüş, okul yönetimi de daha önce verdiği eski disiplin kurulu cezası kararını iptal etmiş, bu karar ÖSYM başkanlığına da faksla bildirilmişti. 

Okul birinciliği sayesinde puanı daha da artan Işıtan Önder, daha önce açıkladığı 9 Eylül Üniversitesi Psikiloji Bölümü'ne yetmese de, ikinci tercihi olan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü'nü kazanmasını sağladı. Sonuçları öğrenen ve babası ile birlikte kendisine destek olanlara teşekkür telefonları açan Işıtan Önder, bu süreç içinde kendisi ve ailesinin büyük stres yaşadığını, ancak mahkeme kararıyla da olsa hakkının teslim edildiğini belirterek, "Bize destek olan, tarafsız haber yapan basın kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, öğretmenlerime ve Eğitim Sen başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

DHA
24 Temmuz 2014 10:32
DİĞER HABERLER