İsrail bu sefer de Gazze'deki camileri vurdu

İsrail bu sefer de Gazze'deki camileri vurdu
İsrail, Gazze'ye yaptığı saldırılarda cami ve hastaneleri hedef aldı..
İsrail ordusu Gazze'ye son saldırılarında üç camiyi hedef aldı. Saldırılarda vurulan camiler tamamen yıkıldı. İsrail'in Gazze saldırılarında şimdiye kadar toplam 45 cami zarar gördü.

İsrail'de Gazze'yi, Gazzeli masumları vurmaya, öldürmeye devam ederken dünya sessizce seyrediyor.



İsrail ordusu saldırılarında kutsal mekanları da hedef alıyor. Son saldırılarda 3 camii hedef alındı. Gazze'deki camilerin üçü de bombaların etkisiyle tamamen yıkıldı.



Camilerden geriye ise korkunç görüntüler kaldı. İsrail savaş uçaklarının bir diğer hedefi de Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi oldu. Hastanenin üçüncü katına bomba yağdı. Saldırıda beş Filistinli hasta öldü.

Saldırıların başlamasından bu zamana kadar hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 609'ya yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 160'ı çocuk, 77'si de kadın. Yaralı sayısıysa 4 bine yaklaştı.

Bu arada Mısır'da bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Gazze arasında derhal ateşkes yapılması gerektiğini belirtti. Ban Ki Mun "Eğer kan dökülmesinin önüne geçilmezse durum daha kötüye de gidebilir" dedi.

22 Temmuz 2014 22:27
DİĞER HABERLER