İstanbul Valiliği'nden tatil açıklaması

İstanbul Valiliği'nden tatil açıklaması
İstanbul Valiliği'nin 2 gündür tatil ettiği okullar için bu kez tatil kararı çıkmadı.

İstanbul Valiliği'nin 2 gündür tatil ettiği okullar için bu kez tatil kararı çıkmadı. İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada kar yağışının etkisini kaybetmesi endeniyle 20 Şubat 2015 Cuma günü okulların açık olacağı belirtildi.Ancak İstanbul'un bazı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.




İstanbul Valiliği, okulların yarın açık olacağını duyurdu.


Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır."


İSTANBUL'DA OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLÇELER

12 İLÇEDE OKULLAR TATİL

İstanbul'da Cuma günü 12 ilçede eğitime ara verildi. istanbul Valiliği il genelinde eğitime Cuma günü devam edileceğini duyurmuş ancak bazı ilçelerde kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakmıştı.

Buna göre İstanbul'da Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir, Avcılar, Bağcılar, Küçükçekmece, Kağıthane, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Arnavutköy, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal ve Ataşehir. 

Daha önce Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklanan listede yer alan Çatalca'da ise tatil kararı alınmadığı öğrenildi.


İŞTE YARIN OKULLARIN TATİL OLDUĞU İL VE İLÇELER...

BOLU

Bolu'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarında il genelinde okullar tatil edildi.
Bolu Valiliği, akşam saatlerinde kar yağışının başlaması ve buzlanma nedeniyle yarın (cuma) için il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil olan ilk ve orta dereceli okullar, aynı sebeple yarın da tatil edildi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engelliler ve kamu kuruluşlarında çalışan hamile personelin ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TOKAT

Tokat'ta etkili olan kar yağışı sonrası okullar il genelinde yarın da tatil edildi.

Tokat'ta etkili olan kar yağışı sonrası ilk ve orta dereceli okullar bugün için 1 gün tatil edilirken, yağışın devam etmesi nedeni ile tatil uzatıldı. Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada meteoroloji verilerine göre soğuk, kar yağışı, don ve buzlanma ihtimalinin ulaşımda aksaklıklara neden olacağı beklentisi nedeni ile 20 Şubat Cumu günü de okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. İl genelinde 298 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

SAKARYA

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında bir gün daha eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

DHA

19 Şubat 2015 19:44
DİĞER HABERLER