İstanbul'da sokaklar savaş alanına döndü

İstanbul'da sokaklar savaş alanına döndü
İstanbul'da iki farklı grup arasında çıkan tartışmada taşlar ve sopalar konuştu. Çok sayıda kişinin yaralandığı olaylar başka ilçelere de sıçradı.

Kağıthane Nurtepe'de HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için stant açmak isteyen grupla başka bir grup arasında başlayan sözlü sataşma kavgaya dönüştü. Olayların büyümesiyle marjinal gruplar gece boyunca Sokullu Caddesi'ni savaş alanına çevirdi. Durak ve cadde üzerinde park halindeki araçları ateşe veren grup çöpleri yola devirip, işlerlerine zarar verdi. Polis, Öcalan lehine slogan atan gruba gaz bombaları ile müdahale etti. Olaylar havanın aydınlanmasıyla yeniden başladı ve gün içerisinde de devam etti.

GERGİNLİK SARIGAZİ'YE SIÇRADI

Kağıthane Nurtepe'de başlayan olaylar Ümraniye Sarıgazi'ye sıçradı. İddialara göre HDP'li bir grup DHKP-C'lerin bulunduğu derneğe taşlarla saldırarak camlarını kırdı. DHKP-C'lilerde saldırılara karşılık verdi. Sokağa taşan olaylarda bazı dernek ve işyerlerinin camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. 

SANCAKTEPE'DE TOMA'YA MOLOTOFLU SALDIRI

Sancaktepe'de gerginlik devam ederken, polisin barikat kurarak taş ve şişe atan gruba müdahalesi sürüyor. Çevik kuvvet ekipleri Aşık Veysel Caddesi üzerinde barikat kuran grubu TOMA ve zırhlı araçlarla dağıtmaya çalışıyor. Müdahale sırasında TOMA'ya 2 molotof isabet etti. Çıkan yangına takviye olarak gelen diğer bir TOMA'dan sıkılan su ile söndürüldü. Grup cadde üzerinde park halindeki bir minibüsü iterek barikat kurdu. Barikata konan bir pota da dikkat çekti. Bölgede gerginlik devam ediyor.

GAZİ MAHALLESİ DE KARIŞTI

Sultangazi Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan bir grup, saat 16.30 sıralarında yolu trafiğe kapattı. Yolun kapatılması üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti. Biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale edilen grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. Polisin geri çekilmesi üzerine grup üyeleri ara sokaklardan yine caddeye çıktı. Polis ve göstericiler arasında gerginlik sürerken, polisin güvenlik önlemlerini arttırdığı görüldü.

DHA

30 Temmuz 2014 17:35
DİĞER HABERLER