İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? İşte açıklama

İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı? İşte açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı" dedi.
Topbaş, İstanbul Büyüşehir Belediyesi'nde internette ".ist" ve ".istanbul" alan adlarına ilişkin İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICAAN) Üst Yöneticisi Fadi Chehade'nin de katılımıyla gerçekleşen protokol töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

"İstanbul’da su sıkıntısı var mı?" şeklindeki soru üzerine Topbaş, "Bütün doğal kaynakların doğru kullanılması gerekiyor. İstanbul günde 2,7 milyon metreküp su kullanılıyor. 2007’de yüzde 7 olan baraj doluluğumuz şuanda yüzde 16 oranında. Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı. Şahsen ben bardağıma bile içeceğim kadar su alıyorum. İçme kalitesindeki suyu her yerde kullanıyoruz. İstanbul'da rezerv alanlarını arttırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

AA

03 Eylül 2014 00:02
DİĞER HABERLER