İşte Erdoğan'ın için yapılan yavru saray

İşte Erdoğan'ın için yapılan yavru saray
Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılan ve tartışmalara sebep olan Saray’ın arazisi içinde, Erdoğan’ın oturacağı evin inşaatında sona gelindi. İçinde havuz, sauna, masaj odası, şömine, gıda deposu ve 153 metrekarelik mutfağı olan konutta, dev bir kasa için de yer ayrıldı. Kasanın olduğu bölüm, özel bir geçitle yatak odası ve çalışma ofisine bağlandı…

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre Atatürk Orman Çiftliği arazisine kaçak olarak inşa edilen Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapımı süren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yaşayacağı konutun inşaatı tamamlanmak üzere. Konutta, yatak odasıyla bağlantılı geçişi olan, çalışma odası büyüklüğünde bir kasa odası yapıldığı da ortaya çıktı. Yatak odasındaki giyinme odasından, çalışma ofisine ve oradan da kasa odasına geçiş yapılacağı, bu geçiş koridorunun projeye sonradan eklendiği iddia edildi.



AŞ­ÇI VE Dİ­YE­TİS­YEN­LER İÇİN ÖZEL BÖ­LÜM
Ze­hir­len­me kor­ku­su ya­şa­yan Er­do­ğa­n’­ın mut­fak per­so­ne­li için ge­niş bir alan bı­ra­kıl­dı. Gı­da ana­lizi için alınan cihazlar buraya konulacak.

AİLE?BİREYLERİNE ÖZEL KORİDORLAR

Proje ile Saray’ın yanına yeni bir saray yavrusu da ekleniyor. İnşaatı ve iç dekorasyonu süren yavru Saray'ın bir kanadı resmi görüşmeler için diğer bir kanadı ise konut olarak planlanıyor. Pencerelere güvenlik gerekçesiyle kurşun geçirmez cam takılacak. Pirinç ve kristal avizelerin aydınlatacağı Saray yavrusunda aile yemek odası, aile salonu, TV odası, aile kabul salonu, resepsiyon salonu da olacak. Aile bireylerinin kullanacağı koridorlar da ayrılmış durumda. Misafirler için de yatak odası ve süit odalar bulunuyor.

ÇİFTE HAVUZ, ÇİFT MASAJ ODASI

Konuta iki havuz da yapılacak. Biri 104 metre kare kapalı havuz, diğeri ise 89 metrekare açık havuz olacak. Açık havuzun çevresi ve üzeri, etraftan görülmemesi için kapatılacak. Her iki havuzda, çocuklar için derinliği az olan bölümler de bulunuyor. Havuza geçiş için alttan bir tünel de yapılacak. Erdoğan’a olası bir gıda suikastına karşı alınan önlemler ve analiz cihazlarının yanı sıra, konutta özel kiler odaları, beş ayrı soğuk hava deposu ile iki kuru gıda deposu da bulunacak. Beş kişilik ‘acil tıp ekibinin’ odaları da bodrum katta bulunuyor. Ayrıca diyetisyen için de bir oda planlandı. Baş aşçı odası ve mutfak personeli için odalar da unutulmamış… Mutfak ise 4+1 normal bir ev boyutunda ve tam 153 metrekare olacak.



ÖZEL Mİ­SA­FİR­LER BU­RA­DA AĞIR­LA­NA­CAK
Er­do­ğan’ın rahatı için “Ai­le ye­mek oda­sı ve ai­le sa­lo­nu­” ya­pıl­dı. Ya­tak oda­sı ile bağ­lan­tı­lı bir de ka­sa oda­sı var. Böylesi görülmedi…

MİMARLAR ODASI: 250 ODASI?VAR

Kuaförlerin de bulunacağı konutta hobi salonu, çamaşırhane ile bir de sinema salonu olacak. Fitness, mescit, abdesthane, hamam, şok duş, çiftler için masaj odası, sauna alanları da yer alacak. Mimarlar Odası, 1150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yanına inşa edilen 7 bin metrekarelik alan üzerindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun 250 odalı olacağını açıklamıştı.



BU SA­RAY, ÇAN­KA­YA­’NIN YE­Rİ­Nİ ALA­CAK
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan için Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılan yav­ru sa­ra­yın yak­la­şık 250 oda­sı var. Mi­ma­ri­si ise Ak Sa­ra­y’­a ben­ziyor.




İH­Tİ­ŞAM VE ŞA­TA­FAT DO­RUK­TA
Ak Sa­ra­y’­da­ki ih­ti­şam, yav­ru sa­ray­da da var. Mer­di­ven boş­luk­la­rı, kat ge­çiş­le­ri bi­le bunu yan­sı­tı­yor.

06 Mart 2015 10:08
DİĞER HABERLER