İşte hükümetin çalışma azmine en güzel örnek

İşte hükümetin çalışma azmine en güzel örnek
Her fırsatta nasıl çalıştığını anlatan hükümet henüz projenin 79 km2lik kısmını bile bitiremedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan 2008'de 'asrın projesi' diye lanse edilen ve 2015'te bitirilmesi öngörülen Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunun siyasi rant sağlama amacı nedeniyle bilinçli olarak tamamlanmadığını iddia etti. Özcan, "Azerbaycan 540 km, Gürcistan'ın 207 km demiryolunu döşedi. TK'nın Türkiye ayağında ise 79 kilometre bir türlü bitmedi. Bu işi yapan müteahhidin son yerel seçimde, milletvekili seçiminde AK Parti'ye ekonomik noktada ne kadar destek olduğunu Kars kamuoyu biliyor." dedi.

MHP İl Başkanı Özcan, Kars'ta 6 yıldır muammaya dönüşen ve Azerbaycan'ın 540 km Gürcistan'ın 207 km demir yolu döşediği BTK'nın Türkiye ayağında ki 79 kilometrenin neden bitirilemediğinin perde arkasına dair önemli açıklamalar yaptı. Azerbaycan ve Gürcistan'da 'devlet ihaleleriyle birilerini zengin edeyim' anlayışının olmadığını ve devletin ihaleyi yapıp işini yaptırdığını söyleyen Özcan, Türkiye'de ise 'birilerini, yandaşlarımı zengin edeyim, paraya boğayım ve onlarda partinin çeşitli işlerini halletsin' zihniyetinin olduğunu savundu.

BTK demiryolunun Türkiye hattı üzerindeki Posof'a kadar olan çalışmaları az çok herkesin bildiğini dile getiren Özcan, "Buradaki çalışmalarda hiç alakasız yerlerden dağı toprağı kaldırıp tünel yapıp üzerini bir daha toprakla örtme, işi olabildiğince uzatmak için çalışma var. Yok efendim, 'buradan olmadı, yandan geçelim' diye tamamen birilerine pay aktarma derdi var." diye konuştu.

'BTK MÜTEAHHİTTİ SEÇİMLERDE EKONOMİK DESTEK SAĞLIYOR!'

'Azerbaycan ve Gürcistan'da birilerini zengin edelim, müteahhitleri kalkındıralım' diye bir dert olmadığı üzerinde duran MHP İl Başkanı Özcan, "Ama Türkiye'de var. Çünkü ilimizin son yerel seçiminde, milletvekili seçiminde ve bu partiye mevcut Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Türkiye ayağını yapan müteahhittin ekonomik noktada ne kadar destek olduğunu Kars kamuoyu biliyor." ifadelerini kullandı.

Bunun kimsenin umurunda olmadığını ifade eden MHP İl Başkanı, "Şimdi böyle bir destek varken BTK'nın bitmesi kimsenin umurunda değil. Burada hazırda bir yapı var. Para aktarılıyor oradan başka bir yere aktarılıyor. Destekliyor, finans sağlıyor."

Kars halkının yıllardır beklediği lakin Erzurum'a yapılan Lojistik Merkez konusuna da değinen Özcan, "Epey zamandır, yapıldı, yapılıyor, yapılacak, işte bugün yaptık, yarın yapılacak ve Kars'a yapılacak diye bir söylem var. Ama bu söylemin hiçbir ayağı yapılmadı. Temel ortada yoktur. Bunun yanında Erzurum'da bütün her şey bitmiş, altyapısı binaları tamamlanmıştır. Burada Kars'ta AKP milletvekilleri kendi yandaşlarına devletin imkanlarını kullandırmaktan başka hiçbir iş yapmıyorlar. Kars'a ne yaptıkları belli, Kars'ın durumu da belli, yıllardır hem yerelde hem genelde iktidara mensup bir Kars var. Kars’ın durumu ise her şeyi ile ortada. İŞKUR'da dahi kendi partilerine üye olan ve kendi partilerinden bir referansı olmayıp işe giremeyen insanlar var. Aynı şekilde devletin sosyal yardımlaşma vakfı üzerinden tamamen dar gelirli ailelere ayırdığı bütçeden faydalanamayan dünya kadar insan var. Bunun nedeni de şu AK Partili değiller. İktidarın Kars vekilleri sadece basında yayında özel günlerde kutlama mesajlarından başka hiçbir icraatlarını görmedik. Beraber kanka arkadaş, lise talebeleri gibi basına poz vermeleri ve başkada bir icraatları görülmedi. Biz bu fotoğrafları görmek istemiyoruz. Vatandaşın dertlerine çözüm buluna vekiller istiyoruz. Bunlar tamamen ekonomik rant üzerine kurulan bir sistemin vekilleri."

CHA
22 Aralık 2014 16:21
DİĞER HABERLER