İstiklal Caddesi'nde dükkan kiraları arttı M2'si 335 dolar

İstiklal Caddesi'nde dükkan kiraları arttı M2'si 335 dolar
Beyoğlu ilçe olarak Galataport ve Haliçport projelerinin tamamlanmasıyla, Türkiye’nin en fazla ziyaretçi çeken merkezi olacak.
Bölgedeki gelişme İstiklal Caddesi’nde bulunan dükkan kiralarının m2’sini  335 dolara yükseltti.

Beyoğlulokasyonolarak  gün  geçtikçe  değerlenmeye devam ediyor. İlçe olarak  Galataport ve Haliçport projelerinin tamamlanarak hayata geçmesiyle daha da değerlenecek olan Beyoğlu, Türkiye’nin en fazla ziyaretçi çeken merkezi olacak. Bölgedeki gelişme İstiklal Caddesi’nde bulunan dükkan kiralarının m2’sini  335 dolara yükseltti.Eva Gayrimenkul Değerleme'ninhazırladığı rapora göre, ulaşım aksları açısından merkezi ve erişimi  kolay olan Beyoğlu ilçesi sahip olduğu bu  avantajlar açısından her gün biraz daha değer kazanmaya devam ediyor.

Gündemde olan Galataport ve Haliçportprojelerinin işlerlik kazanması ile gayrimenkul  bakımından ülkenin en değerli bölgelerinden biri haline gelecek.Eva Gayrimenkul Değerleme’den, değerleme Uzmanı ve Ortağı Özdil Şahin konuya yönelik değerlendirmesinde konsolosluk, alışveriş, perakende, yabancı kültür merkezi, sanat galerisi, tiyatro ve  sinemalar açısından  zengin olan bölgenin, bu  nedenle gayrimenkul açısından değerlenmesinin normal olduğunu dile getirdi.

İstiklal Caddesi’nde bulunan  dükkanlarınTaksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’nebölümünün ayrı ve Galatasaray Lisesi’nden Tünel’e kadar olan bölümün ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdil Şahin,Taksim’den Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümün barındırdığı unsurlar nedeniyle  caddenin en değerli  bölümü olduğunu kaydetti.İstiklal Caddesi’nin sözkonusu bölümden dükkan kira değerlerinin m2 bazında 125 ila 335 dolar arasında değiştiğini belirten Şahin; Cadde’nin Galatasaray Lisesi ile Tünel arasındaki kısmının ise, geçmiş yıllara göre  değer kazandığını  söyledi.



21 Ekim 2014 11:54
DİĞER HABERLER