Joe Biden'dan Ankara'ya şok teklif iddiası

Joe Biden'dan Ankara'ya şok teklif iddiası
Joe Biden'ın Ankara'dan PYD'ye askeri destek verilmesini istediği iddia edildi.

Yeniçağ Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Ahmet Takan, Joe Biden'in Türkiye ziyaretiyle ilgili ilginç bilgiler verdi. Takan'a göre ABD Türkiye'den peşmergeye verdiği askeri eğitimin benzerini PYD'ye de vermesini istedi. Kabinede de büyük soruna yol açan teklifin Ankara'da kızılca kıyameti kopardığını söyleyen Takan'a göre YAŞ da oldukça hararetli geçecek.
İşte o yazıdan ilgili bölüm
***
(...)
“Eğit-donat” ABD’nin PKK’yı legalleştirme adımının en büyük hamle taşı..
Başkentte siyasi iktidar ve devlet koridorlarındaki görüş ayrılığı yüzünden ABD ile şu ana kadar yapılan kesin bir anlaşma yok. ABD ve iktidarın  çabalarına yönelik manipülasyonlar ve o doğrultuda ortalığa saçılan iç-dış kaynaklı haberler var. Başkentin devlet koridorları, tüm sıkıştırmalara rağmen  en az hasarla atlatmanın mücadelesini veriyor.

İşte, tam bu noktada Ankara’dan İstanbul’a kaçırılan pazarlıkların en karanlık noktalarından birini aralayacağım. Önceki gün, Ahmet Davutoğlu alelacele güvenlik zirvesini toplayıp, ardından Recep Erdoğan ile görüşmüştü. Bu yoğun trafiğin ardından başkent tam manasıyla karıştı. Kulağımıza  “siyasi iktidarla devlet koridorlarının yine kapıştığı” hatta  “Hükümet içinde de büyük bir karışıklık çıktığına” yönelik duyumlar geliyordu.Yoğun bir uğraştan sonra krize neden gündem maddesine ulaştık;
ABD’nin, terör örgütü PKK’yı legalleştirmek için daha ileri bir adım attığını öğrendik. Hükümet kaynaklarından verilen bilgiye göre;  “Biden ve ABD heyeti, eğit-donat kapsamında PYD’nin de Türk askerleri tarafından eğitilmesini istedi.”

İşte, masaya yatırılan ABD’nin bu son dayatmasının karşısında Ankara’da kızılca kıyamet kopmuş ve buna kabine içinde bazı bakanların da şiddetle karşı çıktığı bilgisi Ankara’ya yayılıyordu.

Görünen o ki; Ahmet Davutoğlu’nun ilk kez başkanlık edeceği bugünkü Yüksek Askeri Şura toplantısı oldukça hararetli geçecek.
Bakalım Davutoğlu, Erdoğan’dan aldığı talimatları ne kadar hayata geçirebilecek?..

27 Kasım 2014 15:50
DİĞER HABERLER