KCK'lı Sabri Ok: Çözüm de, çatışmasızlık süreci de bitti

KCK'lı Sabri Ok: Çözüm de, çatışmasızlık süreci de bitti
KCK’nın Avrupa’daki yöneticilerinden Sabri Ok, “Tespitimiz, gerçekten de sürecin bittiği yönündedir. Tutumumuz da bu yönde olacaktır. Ne blöf yapıyoruz ne de tehdit ediyoruz. Bizim açımızdan çatışmasızlığı sürdürmenin anlamı kalmamıştır.” dedi.

KCK Avrupa yöneticilerinden Sabri Ok, Türkiye’nin, IŞİD çetelerinin eliyle Kürtleri ezmek istediğini, daha sonra tampon bölge oluşturulmasının hedeflendiğini öne sürdü. Türkiye’nin, çözüm süreci konusundaki oyalama ve zaman kazanmaya yönelik siyaseti ve IŞİD’e verdiği desteğin, süreci direkt olarak etkileyeceğini belirten Ok, AKP’nin sürecin ruhuna uygun hareket etmediğini ve adım atmadığını, bu nedenle çatışmasızlığın bittiğinin açıklandığını belirtti.

"SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİNDEN BAHSEDİLİYOR AMA..."

Türkiye’nin, olumsuz saldırgan ve düşmanca bir politika içerisinde olduğunu ve bunu da ısrarla sürdürdüğünü iddia eden Ok, “Zaten Tayyip Erdoğan, Amerika’da IŞİD ile YPG’yi aynı kefeye koymuştur. En son konuşmasında da koalisyon güçleri neden PKK'ya saldırmıyor demiştir. Bir taraftan lafta çözüm sürecinden söz ediliyor, ondan sonra da koalisyon güçlerine PKK'yı bitirme saldırısını niye yapmıyorsunuz diyor. Bir taraftan lafla süreçten söz edilecek, diğer taraftan çözüm için bir adım atılmayacak. Bunlar yetmezmiş gibi IŞİD’in Rojava halkına saldırtılması sağlanacak.

"HÜKÜMET BU POLİTİKALARIN KABUL EDİLECEĞİNİ SANIYORSA YANILIYOR"

Eğer hükümet bu politikalarının kabul göreceğini sanıyorsa, en başta da kendini kandırmış olur. Ya da herkesi aptal ve bir şey bilmez sanan bir densizlik içindedir.” dedi. Yeni Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın içinde olmadığı ve gereğini yaptığı bir süreç yokken, “Biz süreci, birileri halk üzerinde tasallut kursun diye yürütmedik.” dediğini hatırlatan Ok, “O kadar kurnaz ve psikolojik harp kafalı ki bizim söylediğimizi dönüp bizi suçlamak için söylüyor.” ifadelerini kullandı.

“PKK GÜÇLERİNİ NİÇİN ÇEKSİN”

Çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri olan PKK’lıların Türkiye sınırları dışına çekilmesine de değinen Ok, “Türk devleti, tek yanlı var olan süreci bile istismar edip kötüye kullanırken, şimdi de PKK güçlerini geri çeksin dayatmasını yapıyor. Bunun kabul edilmeyeceğini bile bile bu tür dayatmalar yapmak da bir psikolojik savaş biçimi oluyor. PKK niçin güçlerini çeksin? Kürt sorununu çözmemişsin ki demokratik bir ortam yaratmamışsın ki silahlı güçlerin geri çekilme zemini olsun. Türk devleti böyle gayri samimi, gayri ciddi bir yaklaşım sergiliyor.“ diye konuştu.

“PKK BLÖF YAPMIYOR, SÖYLEDİĞİ HER ŞEYİ GERÇEKLEŞTİRİR”

Artık tarafların kendine uygun gördükleri yollarda ilerleyeceğini anlatan Ok, şunları söyledi: “AKP hükümetinin her saldırısına, olumsuzluğuna bir tepki göstermiyorduk. Ancak artık polisin ya da askerin her gün Kürtlere saldırması, tutuklaması, sınır boylarında insanlara kurşun sıkması, saldırarak yakması, yıkması, insanları yerde sürüklemesi artık kabul edilmeyecek ve karşılıksız kalmayacaktır. AKP’nin kimi yöneticileri hareketimizin uyarılarını ‘blöf yapıyorlar’ dedi. PKK ciddi bir harekettir. Söylediği her şeyi gerçekleştirir. Bu uyarıları yeni yapmıyoruz ki basitçe blöf olarak değerlendirilsin. Çünkü AKP hükümetini, mevcut tutumunu bırakması için defalarca uyardık. Buna rağmen blöf olarak değerlendiriliyorsa biz buna aymazlık deriz. Yanlış bir değerlendirme yapılıyor deriz. Zaten herkes yaşayarak gelişmelerin nasıl olduğunu görecektir. Bu nedenle şimdiden şunu bunu yapacağız demenin bir anlamı yoktur.”

“ABD VE AB, TÜRKİYE’NİN IŞİD’LE YAPTIĞI PETROL ANLAŞMALARINI BİLİYOR”

Amerika ve Avrupa ülkelerinin, Türkiye’nin IŞİD ile günlük petrol anlaşmasını yaptığını, gizli ekonomik ticari ilişkiler içerisinde olduğunu, yüzlerce, binlerce insanı Rojava ve Suriye’ye çatışma alanlarına taşıdığını bildiğini öne süren Ok, “Hatta İstanbul gibi yerlerde eğitildiğini, dernek ve yerlerinin olduğunu Amerika da biliyor. Bu konuda Amerika ve Türk devletinin politikası uyuşmuyor. AKP üzerine bir baskının olduğu açıktır. AKP, Avrupa ve Amerika’nın bu baskılarına çok fazla direnemezdi.” dedi.

CİHAN

30 Eylül 2014 16:52
DİĞER HABERLER