KCK'lı Sabri Ok 'baharda hazır olun' dedi

KCK'lı Sabri Ok 'baharda hazır olun' dedi
Terör örgütü KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, AKP hükümetiyle müzakerelerin başlamadığını belirterek taraftarlarına 'yeni bir mücadele hamlesine hazır olun' dedi

Örgütün yayın organı Sterk TV'de yayınlanan bir programda konuşan KCK yöneticisi Sabri Ok, çözüm sürecine dair açıklama yaptı

Çözüm sürecine ilişkin bir ilerlemenin olmadığı ve henüz müzakere sürecine geçilmediğini söyleyen Ok, “Bırakalım çözümü henüz müzakere süreci bile başlamadı. Zaman geçiyor. Bu zihniyetle çözümün olması zordur ve olmaz da'' dedi. 

''Şubat başında, Ocak sonunda çözüm olmasını isterdik'' diyen terör örgütü yöneticisi Sabri Ok, “Bundan sonra ne olacak” sorusuna ''Kobani'de olduğu gibi, Kürt halkının kendi öz gücüyle mücadelesini yürütüp, başarıyı elde edecektir' şeklinde konuştu.

'BAHARDA MÜCADELEYE HAZIR OLUN' DEDİ

Terör örgütü KCK'nın sorumlularından Ok, bahar aylarında örgütün harekete geçeceği mesajını verdi:
“Bu mücadele çok yönlü olacaktır. Daha sonuç alıcı bir mücadele olacaktır. Bu kendini savunma, diplomatik ve siyasi bir mücadele olacaktır.”

Başından itibaren iki alternatifleri olduğunu söyleyen Ok, “Ya müzakere ya da kendi mücadelemizle halkımızı özgürleştireceğiz, statümüzü oluşturacağız. Ama şimdi müzakere ile olmayacağı anlaşıldı. Eğer bugün yarın, yani çok kısa sürede müzakere başlamazsa bu süreç adına bir şey kalmadı diyebiliriz. AKP'nin adım atacağına yönelik şimdiye kadar bir işaret bulunmuyor” dedi.

SAMANYOLUHABER.COM

31 Ocak 2015 11:48
DİĞER HABERLER