KYK yurtlarındaki korkutan gerçek ortaya çıktı

KYK yurtlarındaki korkutan gerçek ortaya çıktı
'Her an yıkılabilir' raporu verilen 55 devlet yurdu güçlendirilmedi. 35 bin öğrenci hayatının tehlike altında olduğu ortaya çıktı..

Uzmanlar, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda deprem araştırması yaptı. 35 bin öğrencinin kaldığı 55 yurda "Her an yıkılabilir" raporu verildi. Ancak yurtların güçlendirme çalışmaları kapasite yetersizliği sebebiyle ikinci bir emre kadar ertelendi. Öğrenciler önümüzdeki eğitim yılında bu tehlikeli yurtlarda kalacak...


35 BİN ÜNİVERSİTELİNİN HAYATI HİÇE SAYILDI

35 bin üniversitelinin barındığı 55 devlet yurdu, deprem testinden geçemedi. Müfettişler, yurt binalarına 'her an yıkılabilir' raporu verdi. Ancak AKP hükumeti, bu raporlara rağmen 35 bin öğrencinin hayatını hiçe sayan bir karara imza attı.

55 YURDA AİT 111 BİNADA BARINMAYA DEVAM EDECEKLER

Depreme dayanıksız olduğu müfettiş raporu ile tespit edilen 35 bin öğrencinin kaldığı 55 yurt binası ile ilgili kapasitenin yetersiz olduğu için hizmet vermeye devam etmesi kararlaştırıldı. Bu durumda "her an yıkılabilir" raporu verilen 55 yurda ait 111 binada öğrenciler önümüzdeki eğitim öğretim yılında da barınmaya devam edecekler. 

KURUM İÇİNDE DE TARTIŞMALARA SEBEP OLDU

Taraf gazetesinin haberine göre, 35 bin öğrencinin "her an yıkılabilecek" binalarda barındırılması kurum içerisinde de tartışmalara yol açtı. Örneğin Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi Başkanı Tacettin Tuncay'ın Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı'na gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı: 

" ...2007 deprem yönetmeliğine göre farklı deprem düzeylerinde yapılan analizler sonunda yurt binaları öngörülen minimum performans hedefleri olan 'hemen kullanım' ve 'can güvenliği' performans kriterlerini sağlamadığından mevcut haliyle kullanılmasının can güvenliği bakımından sakıncalı olduğu belirtilmektedir."

PEK ÇOK KEZ UYARILDI AMA UYARILARA KULAK ASILMADI

Daire başkanlığı ve diğer uzmanların 55 yurt ile ilgili olarak birçok kez yönetimi uyardığı, ancak Genel Müdür Recep Kaymakcan'ın güçlendirmenin ertelenmesi konusunda birimlere yazı gönderdiği belirtildi.. 

21 Temmuz 2014 17:37
DİĞER HABERLER