Kaçan öğrenciler için aldıkları önlem şaşırttı

Kaçan öğrenciler için aldıkları önlem şaşırttı
Zonguldak'ta öğrencilerin öğle okul dışına çıkmamaları için uyguladığı yöntem şaşırttı.
Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul idaresinin öğrencilerin öğle arası olan 12.30-13.30 arasında okul binasından dışarıya çıkmamaları için farklı yöntemlere başvuruyor. Okul bahçesinde nöbet tutan öğretmenler başta olmak üzere okul fenslerini yükselten yönetim, kısa olan fenslerin de üst tarafına dikenli tel çekti. Öğrencilerin fenslere yakın olan ağaçlardan kaçmaması için ise gres yağı sürdü. 
Buna rağmen dışarı çıkmayı başaran öğrenciler, öğle arasında dışarıya çıkarak yemeklerini dışarıda yemek istediklerini söyledi. Bazı öğrenciler kendilerinin kaçmaması için bu işlemlerin yapıldığını ancak bu uygulamanın kaldırılmasını istedi. 
Tüm engellemelere rağmen demir parmaklıkları eğip dışarı çıkan bazı öğrenciler, 'Burası okul değil cezaevi' diyerek tepki gösterdi. Bir öğrenci ise yönetimin kendilerini dışarıya çıkarmadığını, Valilikten emir geldiğini söylediklerini ifade etti. 

Öğrencilerin dışarıya çıkmamaları için başlarında nöbet tutan bayan öğretmen, "Çocukların öğle paydosunda okulda kalmaları gerekiyor. Dışarıda başlarına ne geleceğini bilmiyoruz. Korumamız lazım. Ancak dediğiniz bir şey yok. Dışarıya çıkıp sigara içiyorlar. Onları korumamız lazım. Burası trafiğin yoğun olduğu bir yer. Başlarına bir şey gelirse velilere nasıl hesap vereceğiz? Biz niye nöbet tutuyoruz. Onları engellemek için. Ben öğlen yemek yemedim, burada nöbet tutuyorum. Onları engellemek, başlarına bir şey gelmemesi için." dedi.

Cihan
17 Ekim 2014 16:47
DİĞER HABERLER