Karacan: Kimse Yok Mu’ya yapılan zulüm uzun sürmeyecek

Karacan: Kimse Yok Mu’ya yapılan zulüm uzun sürmeyecek
BBP’li Bayram Karacan, "Kimse Yok Mu’ya yapılan zulüm uzun sürmeyecek" ifadelerini kullandı.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Kimse Yok Mu Derneği’nin izinsiz yardım toplama yetkisinin alınmasını 'zulüm' olarak değerlendirdi. Dernek gönüllüsü olan Karacan, “Bu hukuksuzluklar sona erer, badireler atlatılır ve Kimse Yok Mu eskisinden de daha güçlü bir şekilde ihtiyaç sahibi mağdur ailelere yardımlarını çok daha iyi bir şekilde ulaştıracağına inanıyorum.'' dedi.

Kimse Yok Mu Derneği’ni ziyaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, derneğin yardım toplama yetkisinin elinden alınmasından rahatsız olduklarını söyledi. Ülkenin tarihi günlerden geçtiğini ifade eden Karacan, “Yaşanan bir süreç var. Bu sürecinde çeşitli şekilde tezahürleri meydana geliyor. Bu durum toplumda sağduyu sahibi birçok insanda rahatsızlık meydana getiriyor. Ülkedeki hakim olan siyasi anlayış, kendi içine düştüğü durumu örtmek için haksız ve hukuksuz bir şekilde çeşitli komplolar kuruyor. Bunlardan bir tanesinin de Kimse Yok mu derneğinin izinsiz yardım toplama yetkisinin elinden alınması. Çünkü netice itibari ile Kimse Yok mu bir yardım derneği. Faaliyetleri ile topladığı yardımlar ile gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışında ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştıran bir dernek. Ben bugün bu ziyaretimden önce bu kadar detaylı bilmiyordum. Hakikaten çok takdire şayan işlerin altına imza atan bir dernek. Buna rağmen yardım toplama yetkisinin elinden alınması bizi son derece rahatsız etti.” diye konuştu. 

Derneğin yurt dışından getirerek okuttuğu öğrencilerin de mağdur olduğunu kaydeden Karacan, şöyle devam etti: “Dünyanın dört bir tarafında yetimlere gönderilen yardımlar var. Türkiye içerisinde kayıtlı 320 bin kayıtlı aileye yapılan yardım var. Ki onların aile fertleri ile beraber sayıları iki milyona yaklaşıyor. Bu dünyanın birçok ülkesinin nüfusuna denk. Bu kadar ciddi işler yapan bir yardım kuruluşunun engellenmesinin hiç bir akılla, mantıkla, vicdanla bağdaştırmak mümkün değil. Dolayısıyla biz bu dönemde bu hukuksuzluğa karşı duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek ve bu iyilik mücadelesini yürüten bu insanların yanında olduğumuzu göstermek amacı ile buraya geldik. Bu hukuksuzluklar sona erer badireler atlatılır ve kimse yok mu eskisinden de daha güçlü bir şekilde ihtiyaç sahibi mağdur ailelere yardımlarını çok daha iyi bir şekilde ulaştıracağına inanıyorum.”

Denek gönüllüsü olan Karacan, “İhtiyaç sahibi birine el uzatmak, insani tatminlerin en önemlilerinden bir tanesi. Ben de bu vesile ile bir Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak, eğer ihtiyaç sahibi birine yardımım dokunacaksa bana bu imkânı veren dernek başkanı İsmail Cingöz’e ve yetkililerine teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

CİHAN
23 Ekim 2014 17:40
DİĞER HABERLER