Karşı Gazete'ye bir garip sansür

Karşı Gazete'ye bir garip sansür
Yolsuzluk tapelerini haberleştiren karsigazete.com'a erişim kısmen engellendi. Gazeteye herhangi bir tebligat gitmemesine karşın sitenin TİB tarafından kapatıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve bir ihbar mektubuna dayandırılan Karşı Gazete ve Grihat internet sitelerine yönelik soruşturmada ilginçlikler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık yaptığı dönemde 'montaj' diye reddettiği tapeleri “Hani o tapeler montajdı” başlığıyla haberleştiren siteye polislerin “O haberi kaldırın” tehdidinin ardından, haberi kaldırmayan Karşı Gazete, dün tam 17 saat boyunca arandı. Sabah dün 09.45’te başlayan arama bugün saat 02.45’te bitti. Polisler, ofisteki özel ve kurumsal bütün bilgisayarların hard disk imajlarını aldı.
 
KARŞI: ELİMİZE ULAŞMIŞ HERHANGİ BİR TEBLİGAT YOK

 Karşı Gazetesi yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Sansüre boyun eğmeyen Karşı Gazete www.sansursuzhaber.com'dan devam ediyor. Dün sabah ofisimize yapılan polis baskınının ardından Karşı Gazete’ye yapılan sansür devam etmekte. Polislerin dün ofisimize geldiklerinde ‘Hani o tapeler montajdı’ haberini, illegal olarak kaldırma taleplerini reddetmemiz üzerine haber sitemize sansür yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren www.karsigazete.com’a Türkiye’nin farklı bölgelerinden kısım kısım erişim engelleniyor. Şu an itibariyle Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok farklı yerinden sitemize erişim engellendi. Bu yapılan uygulamanın hiçbir şekilde hukuki bir zemini yoktur. Kurumumuza herhangi bir tebligat bildirilmedi. Karşı Gazete olarak her türlü baskı ve engellemelere rağmen haberciliğimize devam edeceğiz. Hiçbir şekilde baskının karşısında eğilmeyeceğiz. Eşkıyalar gibi ofis bassanız da, bizi kukla hukukçularınıza yargılatsanız da, üzerimize demir parmaklıklar kapatsanız da, fark etmez. Herkesi susturmayı başarsanız da gerçeğin sesini kesemeyeceksiniz. Gerçek ve gerçeği haykıranlar sonsuza dek Karşı'nızda olacak.” 

GRİHAT'A DA KAPATMA KARARI
 
Grihat hakkında dün verilen arama kararının ardından, Sulh Ceza Mahkemesi sitenin kapatılması kararını aldı.
 
İşsiz gazetecilerin kurduğu internet sitesi GriHat sitesinin host sahibine ve sitede haber girişleri yapan editörlerden birinin evlerinde arama yapılması kararı aldı. Karar dün editörün evde olmadığı saatlerde, polisin çilingir ile kapıyı açması suretiyle uygulandı. Siteye yönelik arama kararının ofisi olmadığı gerekçesiyle bireylerin ev adreslerine verildiği belirtildi. Site adına soruşturma savcısı ile görüşüldüğünde olayın perde arkası da ortaya çıktı.
 
1 Eylül’de 17-25 Aralık soruşturmasında görev alan polislere “darbe” ve “casusluk” iddiası ile yapılan operasyonda delil olarak kullanılan fezleke, tape ve yeni Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı imzası ile gönderilen 504 sayfalık fezlekenin linklerinin siteden kaldırılmasına ilişkin Sulh Ceza Mahkemesinden karar alındığı bildirildi.

Karar sitenin künyesinde sorumlu müdür olmadığı için tebliğ edilmediği gerekçe gösterildi. Öte yandan, Adana’da durdurulan MİT TIR’ları haberinin ardından Sulh Ceza Hakimliği'nin sitenin kapatılması kararı verdiği öğrenildi. Karar TİB’e gönderildikten sonra sitenin yayına kapatılacağı ifade ediliyor

01 Ekim 2014 20:41
DİĞER HABERLER