'Kasıtlı olarak sahur vaktinde doktor kontrolüne getiriyorlar'

Yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon'u soruşturan polislere dün sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan emniyet mensubu, gözaltına alınma gerekçesiyle ilgili soruya, "Evdeki paraları sıfırlayamadık, ne bileyim gemiciklerimiz yok. O gerekçelerle.” cevabını verdi.

Dün sahur vakti gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ve ismini vermek istemeyen eski komiser, araca götürüldüğü sırada basın mensuplarının, "Hangi gerekçeyle gözaltına alındınız?" şeklindeki sorusuyla karışlaştı. Eski komiser, soruya, "Evdeki paraları sıfırlayamadık, ne bileyim gemiciklerimiz yok. O gerekçelerle.” diye cevap verdi.

'SAHUR VAKTİ KASITLI OLARAK SAĞLIK RAPORUNA GETİRİLENLER VAR'

Gözaltında birçok hukuksuzluğa maruz kaldıklarını ifade eden komiser, 30 saat süreyle avukatlarıyla görüştürülmeyen arkadaşlarının olduğunu söyledi. Gözaltındaki polislerin kasıtlı olarak sahur vakti sağlık kontrolüne çıkarıldıklarını ifade eden komiser, “Hukuksuzluklar var. Gözaltında 30 saat süresiyle avukatıyla görüştürülmeyen şüpheliler var. 12 saattir dilekçe hakkının kullandırılmayan şüpheliler var. Bunlar küçük beyinleriyle insanları sindireceklerini sanıyorlar. Dün gece sahur vaktinde doktor raporuna getirilen arkadaşlarımız kasıtlı olarak o saatte sağlık kontrolüne getirildiler. Herhangi bir zorunlu şart olmadığı halde.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen komiser, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

CİHAN

23 Temmuz 2014 17:42
DİĞER HABERLER