Kılıçdaroğlu'ndan tezkere uyarısı! Tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu'ndan tezkere uyarısı! Tepki gösterdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkes bilmektedir ki IŞİD’in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir."dedi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet'in IŞİD'i yok etme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde olduğunun anlaşılması, CHP'nin bugün Meclis'te oylanacak tezkereye karşı olmasının tek nedenidir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, tezkerenin TBMM'de oylanmasından önce yazılı açıklama yaptı.
              
 "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olan CHP'nin IŞİD gibi barbar bir terör örgütüne ve etnik ayrımcılığa karşı durmaması veya desteklemesinin söz konusu olamayacağını" belirten Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
               
"Bu nedenle, tezkere tartışmaları vesilesiyle CHP'yi IŞİD yanlısı göstermeye çalışmak son derece abes ve kamuoyunda karşılığı olmayan nafile bir çabadan ibarettir. Zira herkes bilmektedir ki IŞİD'in palazlanmasına sebep olan iktidarın yanlış politikaları ve örtülü desteğidir. Bu sebeple, CHP olarak IŞİD'le ve tüm terör örgütleriyle mücadele sürecinde milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve uluslararası camianın yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümet'in IŞİD'i yok etme hedefi yerine, ülkemizi çok daha büyük tehlikelere sokacak maceralar peşinde olduğunun anlaşılması, CHP'nin bugün Meclis'te oylanacak tezkereye karşı olmasının tek nedenidir. Bu Hükümetin evlatlarımızı sonu belli olmayan maceralara sürüklemeye hakkı yoktur."

AA
02 Ekim 2014 12:41
DİĞER HABERLER