Kıyıda köşede, açık banka hesabı bulunanlar dikkat!

Kıyıda köşede, açık banka hesabı bulunanlar dikkat!
Kullanılmayan hesaplardan işletim ücreti kesilmeye başlanacak olması hangi bankada açık hesabı olduğunu hatırlamayanlarda panik oluşturdu.

Hesap işletim ücreti alınacak olması geçmişte hesap açtırıp açtırmadığını hatırlamayan ya da bankanın kendisine ulaşamadığını düşünen vatandaşlar banka banka dolaşmaya başladı. Bankada paranızın bulunup bulunmadığını internetten de öğrenebilirsiniz

Bankaların kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde hesap işletim ücreti kesmeye başlayacak olması vatandaşı banka banka gezdirmeye başladı. Geçmişte hesap açtırıp açtırmadığını hatırlamayan ya da bankanın kendisine ulaşamadığını düşünen vatandaşların bizzat bankaya giderek kredi kartı, vadeli vadesiz hesabı olup olmadığını sorguladığı ifade ediliyor. 


Kapatmazsan ne olur?
Bankalardaki kullanılmayan hesaplarını kapatmayan müşterilerinden ise hesap işletim ücreti kesecek. Bu ücret bankadan bankaya değişse de aylık 3 TL’den başlıyor. Ancak uzun süre kapatılmayan hesaplarda hem faiz hem de haciz riski bulunuyor. 

Zamanaşımı sorgusu 

Türkiye Bankalar Birliği’nin internet sitesinde “zamanaşımı” sorgusu yapılabiliyor. 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek bu sorgulamada 10 yıllık zaman aşımına uğrayacak hesaplar görülebiliyor. Ancak hesaplarda para varsa görülebiliyor. Eğer hesapta para yoksa yine hesap görüntülenemiyor. Ayrıca hesapta para varsa bunun zamanaşımı 10 yıl ancak hesapta para yoksa zamanaşımı olup olmadığı da belirsizliğini koruyor.

25 Nisan 2014 09:12
DİĞER HABERLER