'Kobani'ye girmek için talimat bekliyoruz'

'Kobani'ye girmek için talimat bekliyoruz'
Halgurd Hikmet, Kobani'ye girmek için Mesud Barzani'dan talimat beklediklerini söyledi.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Halgurd Hikmet, Kobani'ye girmek için Mesud Barzani'dan talimat beklediklerini söyledi.

Halgurd Hikmet, Barzani'nin talimat vermesi halinde Kobani'ye her an girmeye hazır olduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kobani ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kürtlere birlik ve beraberlik mesajı vermiş, uluslararası topluma da yardım çağrısında bulunmuştu. 

Peşmerge'nin Kobani'ye girmesi konusunda Türkiye'den nasıl bir tavır bekledikleri sorusu üzerine Hikmet:" Türkiye'nin tavrı ne olur bilemiyorum, bu konuda yorumda bulunamam. Çünkü bu daha çok siyasileri ilgilendiren bir konu. Ancak bize talimat verildiği anda halkımızı korumak için elimizden geleni yaparız." şeklinde konuştu

"PEŞMERGE ULUSLARARASI MÜTTEFİKLERİ TARAFINDAN EĞİTİLİYOR"

Albay Hikmet, ABD'nin IŞİD'e karşı kurduğu koalisyon içerisinde yer aldıklarını, Peşmerge güçlerinin uluslararası müttefikleri tarafından eğitildiklerini ifade etti.

Şu ana kadar alınan silahların Peşmerge'nin tüm ihtiyaçlarını karşılamadığını söyleyen Hikmet, uluslar arası toplumun Peşmerge'ye verdiği desteğin devam etmesi halinde, silah konusundaki eksikliklerini tamamlayabileceklerini belirtti.

Hikmet, Peşmerge'ye silah sözü veren ülkelerin arasında ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada'nın bulunduğunu sözlerine ekledi. 

CİHAN
22 Eylül 2014 22:48
DİĞER HABERLER