Korsana Karşı Far Cry 4’ün Yapımcılarından Kurnazca Taktik!

Korsana Karşı Far Cry 4’ün Yapımcılarından Kurnazca Taktik!
Bildiğiniz üzere Far Cry 4 oyunu 20 Kasım 2014’te piyasaya çıkacaktı. Fakat bazı korsan yazılımcılar tarafından ön yükleme sırasında kırılan oyunun korsan sürümleri internete sızmıştı. Oyunun yapımcısı Twitter üzerinden açıklama yaptı...

Bildiğiniz üzere Far Cry 4 oyunu 20 Kasım 2014’te piyasaya çıkacaktı. Fakat bazı korsan yazılımcılar tarafından ön yükleme sırasında kırılan oyunun korsan sürümleri internete sızmıştı. 3D Oyunlar türündeki oyunu bu yolla indiren oyuncular, oyunda Field of View (FOV) barının olmadığını görünce oyunun yapımcısı Alex Hutchinson’a çeşitli kaynaklardan ve sosyal ağlardan ulaşıp oyunda FOV barının olmadığını söylemeye başladılar. Alex Hutchinson’ın Twitter’dan attığı mesaj ise oldukça çarpıcıydı.


“PC oyuncuları! Eğer Online olarak oyunun FOV barına sahip olmadığından dert yanıyorsanız oyunu korsan olarak edinmişsiniz demektir”

Böylelikle geliştiricilerin oyuna FOV barını yerleştirmedikleri ve oyunun Online olup ilk güncellemesini yapmasıyla birlikte FOV barının yüklendiği ortaya çıktı. Bilindiği üzere ancak gerçekten satın alınmış oyunlar online olarak güncelemelerden yararlanabiliyor. Bu durumda eğer güncelleme yapamadığınız için FOV barına sahip değilseniz bu, oyunu korsan olarak yasadışı bir şekilde indirdiniz demektir.

Far Cry 4’ün geliştiricilerinden bu oldukça kurnaz hareket sonrası oyunu korsan indiren oyuncuların şaşkınlığının büyük boyutta olduğu düşünülüyor.

Field of View (FOV)

Görüş alanı anlamında gelen FOV bilgisayar oyunlarında oyun sırasında gösterilen alanı betimleyen bir kavramdır. FOV barı ise bu görüş alanının boyutlarını ayarlayabileceğiniz bir araçtır. 16:9, 4:3 ve 16:10 gibi çözünürlüklerle değişen FOV yani görüş alanı, bilgisayar ekranınızın türüne göre farklılıklar gösterebilmektedir.


Far Cry 4

Ubisoft tarafından oyun piyasasına sürülen ünlü oyun serisinin 4. bölümü. Oyun PC, PS4 ve Xbox oyun konsolları için çıkarılmadan önce oyun dünyasınca merakla bekleniyordu. Özellikle kötü karakterinin ilginç tarzı ve Far Cry serisinin muhteşem grafikleri oyunun bu kadar çok beklenilen bir oyun olmasını sağlıyor. Eurogamer tarafından 8/10, Gamesradar tarafından 4/5 ve IGN Almanya tarafından 8.3/10 puan alan oyunun büyük oyun otoriteleri tarafından değerlendirilmesi henüz sonuçlanmış değil.

Alex Hutchinson Kimdir?

Daha önce Assassin’s Creed 3 oyun projesinde görev alan yönetmen en son Far Cry 4 oyununda karşımıza çıktı. 2008 yılında Spore, Army of Two gibi oyunlarda da çalışan yönetmenin son oyunu bakalım oyun dünyasından olumlu sonuçlar alabilecek mi?

3D Oyunlar Dünyasında Bir Devrim

Far Cry 4’ün aksiyon FPS (First Person Shooter) türünde bir oyun olduğunu biliyorsunuz. Genel olarak 3d oyunlar türüne ait olan bu oyunu bir de bu açıdan ele alınması gerekmektedir. 3 boyutlu grafikleriyle ki şu anda dünya üzerinde en kaliteli grafiklere sahip oyunlardan biri olarak görünmektedir, oldukça ünlüdür. İlk Far Cry oyunu tüm dünyada grafiksel olarak bir devrim yaratmıştı ve serinin çıkan her oyunu bu grafiksel teknolojinin üzerine bir şeyler katmıştır. Dünya üzerinde her geçen gün binlerce 3D oyunlar türüne ait oyun çıkmakta ve bu 3d oyunlar,her platformda karşımıza gelmektedir. Flash oyunlar ve Unity oyunları oyuncularla buluşturan Oyun Gemisi http://www.oyungemisi.com/3d-oyunlar/gibi oyun portalları, Google Android ya da Apple iOS gibi mobil platformları 3d oyunlar oynayabileceğiniz başta gelen örnekler olarak verilebilir. Dünya üzerindeki birçok 3d oyunun öncüleri ise genelde Far Cry 4 gibi büyük bütçeli oyunlar olmaktadır. Ve bu oyun da sahip olduğu grafiksel özellikleriyle ve oyun atmosferini hakkıyla kotaran etkileyici bir oyun olarak karşımıza çıkmaktadır.

21 Kasım 2014 15:51
DİĞER HABERLER