MEB'in eğitim raporunda içler acısı gerçek!

MEB'in eğitim raporunda içler acısı gerçek!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın lise öncesi eğitimi kapsayan raporunda korkunç veriler yer aldı

2013-2014 eğitim yılında ortaöğretim okullarında toplam 13 bin 652 öğrencinin zararlı madde kullanmaktan ceza aldığı belirtildi. Parası olmayan öğrencinin torbacılık yaptığı ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 19’uncu Milli Eğitim Şurası sonunda hazırladığı ‘Milli Eğitim Şurası Özel İhtisas Komisyon-ları Hazırlık Çalışmaları Sonuç Raporu’nda öğrencilerin en çok sigara içmekten ceza aldığı tespit edildi. 12 bin 269 ortaokul öğrencisi tütün ve tütün ürünlerini bulundurmak ve içmekten ceza alırken bin 45 öğrenci de alkolden disiplinlik oldu. 313 çocuk bağımlılık yapan maddeleri kullanmaktan, 25 öğrencinin de zararlı maddelerin ticaretini yapmaktan dolayı disiplin cezası aldığı vurgulandı.

ZARARLI ORTAM VURGUSU


Raporda, ergenlerin madde kullanma düzeylerine yer verdi. Uyuşturucu kullanımında bireysel, akran grubu, okul ortamı ve ailenin durumunun etkili olduğu kaydedildi. Raporda, “Alkol ve madde bağımlısı olan bir ebeveynin çocuğunu ihmal ve istismar etme eğiliminin daha yüksektir” örneği dikkat çekti. Bu gibi ortamlarda yaşayan çocukların alkol ve zararlı madde kullanım riski taşıdığı dile getirildi.

VAROŞ MEKANLAR SEÇİLİYOR

Öğrencilerin daha çok temini kolay maddeleri tercih ettiği ifade edilirken maddelerin genellikle arkadaş çevresinden alındığı kaydedildi. Çocukların bu bağımlı maddeleri ailelerin kontrolünden uzak sokaklarda, gecekondularda ve kenar mahallelerde kullandıkları bilgisi raporda yer aldı.

Parası olmayan torbacı oluyor
 
Uyuşturucunun ilkokullara kadar düştüğüne dikkat çeken Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları Ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Başkanı Dila Tezemir, aileleri dikkatli olması konusunda uyardı. Tezemir, “Artık önü kesilmez bir yol aldı. Her yerde karşımıza çıkıyorlar. Çocukların neler yaptığı, okulda ve okul dışında kimlerle gezdiği dikkatle takip edilmeli. Yoksa her şey için geç olabilir” ifadesini kullandı. Parası olmayanların da torbacı olarak kullanıldığını savundu.

BUGÜN GAZETESİ

11 Aralık 2014 08:36
DİĞER HABERLER