MHP Milletvekili Varlı: Savaşmadan Türk topraklarını bıraktık

MHP Milletvekili Varlı: Savaşmadan Türk topraklarını bıraktık
ADANA (CİHAN)- Milliyetçi Harekete Partisi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, tarihte ilk defa AK Parti Hükümeti döneminde savaşmadan Türk topraklarının bırakıldığını kaydetti. Milletvekili Varlı, İç Güvenlik Yasası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini ve avenesini güvence altına almak istediğini ileri sürdü. Çözüm sürecini de eleştiren Milletvekili Varlı, bu söylemle Türkiye'nin Güney Doğusunun PKK'nın kontrolüne verilmek istendiğini ifade etti.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi ile görüştü. Ziyaret sırasında ülke gündemine dair görüşlerini dile getiren Milletvekili Varlı, AK Parti iktidarını da sert bir dille eleştirdi.

Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılarak taşınması olayına değinen Milletvekili Varlı, "Süleyman Şah Türbesi'nin yeri daha öncede değiştirilmişti. Ancak baraj yapımı nedeniyle iki ülke anlaşarak bu yer değişikliği yapılmıştı. Şimdi ise Türk toprakları savaşmadan birilerinin tehdidi karşısında hem de terör örgütünün himayesinde terk edilmiştir. PYD'den izin alarak giriyorlar. Bu utanç verici bir durumdur. Ancak, Başbakan da Milli Savunma Bakanı da şu kadar tankla girdik diyerek övünüyorlar." dedi.

İç Güvenlik Yasası'nı da eleştiren Milletvekili Muharrem Varlı, toplumun huzuru ve kamu güvenliğinin sağlama adına bu paketin hazırlandığı söyleminin kesinlikle yalan olduğunu vurguladı. Milletvekili Varlı, bu paketle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve avanesinin güvence altına alınmasının hedeflendiğini kaydetti. İç Güvenlik Yasasıyla bir karakol komutanını dahi İçişleri Bakanı'nın atayacağını vurgulayan Milletvekili Varlı, Jandarmaya PKK'nın isteği doğrultuda şekil verilmek istendiğini iddia etti.

İç Güvenlik Yasasıyla, yargının yetkilerinin valilere verileceğini vurgulayan Milletvekili Varlı, "Eskiden valiler devletin valisiydi. Şimdi ise AKP'nin. Bu yasayla polis, makul şüphe deyip vatandaşı soyup arayabilecek." diye konuştu.

Çözüm süreci konusunda da görüşlerini dile getiren Milletvekili Varlı şunları söyledi: "Çözüm süreci bize göre Hükümetin, devleti diz çökertmesidir. Terörle müzakere edilmez, terörle mücadele edilir. Apo Kenya'da yakalandığında Türkiye'ye getirilirken tir tir titriyordu. Ancak şimdi Türkiye'nin siyasi gündemini belirler hale getirildi. Bize göre çözüm süreci, bir çözülme sürecedir. Bu söylem, Türkiye'nin Güney Doğu'sunu PKK kontrolüne bırakmak demektir."

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. GÇC Başkanı Esendemir, genel seçim sonrası yeni oluşacak Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ülkenin geleceğine dair duyulan kaygıların ortadan kalkacağını ümit ettiğini bildirdi. CİHAN
02 Mart 2015 16:26
DİĞER HABERLER