MHP'li Adan'dan çarpıcı imar açıklaması

MHP'li Adan'dan çarpıcı imar açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, AK Parti iktidarı döneminde imarın 4 bin kez değiştiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlığı İstanbul'da oldu. 4 bin imar değişikliği var. Yani 2002 den bugüne Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidara geldiğinden bu güne. 2002'de tapu sahibi hasan imar izni 1. Tapu sahibi veli olunca imar izni 2." dedi.

Sarıyer MHP ilçe teşkilattı tarafından Ayazağa Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen kahvaltıda mahalle sakinleriyle bir araya gelen MHP'li Celal Adan rehine krizi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması ve Suriye'de oluşturmak istenen tampon bölge gibi konularda açıklamalar da bulundu. Yakın coğrafyamız yanıyor diyen Celal Adan, "Ancak bölge yanıyor. Dün sınırlara dayanan 4 bin kişi sabahleyin takip ettiğimde 65 bin kişiyi bulmuş. Suriye'den gelen 1 milyon 100 bin civarında Suriyeli vatandaş var. Suriyelilerin yoğun olarak girdiği vilayetlerde can güvenliğinin olamadığı, ahlak safiyetlerinin başladığını ve yerleşik olan yöre halkının göç etmeye başladıklarını söylediler. Bizim kıblemiz doğru. Milliyetçi Hareket Partisi coğrafyamızı bilen bir parti." şeklinde konuştu.

TAMPON BÖLGEYE İHTİYAÇ VAR
Milliyetçi Hareket Partisi tarihin bu millete yüklediği sorumluluk bilincin ile kendi stratejilerini belirlediğini ifade eden Celal Adan, "Bu yakın coğrafyamızda bu olaylar cereyan ederken 15 gün sonra Şam'da namaz kılacağız diyen bugünkü hükümet aşağı yukarı 3 yıldır boynu bükük bir şekilde gezmekte. Milliyetçi Hareket Partimizin değerli genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin gün içinde yaptığı açıklama var. Coğrafyada tehlikeli gelişmeler var dolayısıyla bu gelişmelerin önüne geçilebilinmesi için hilal şeklinde bir tampon bölge oluşturmaya ihtiyaç var." dedi.

İKTİDAR, REHİNELERİN SEVİNCİNİ HAK ETMİYOR
Çaresiz bir dış politika ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren Celal Adan, "Yanı başımızda aşağı yukarı 3 ayı aşkın 49 rehinemiz geldi bundan hiç kuşkusuz mutluluk duyuyoruz, sevinç duyuyoruz. Başlarına bir şey gelmeden ailelerine kavuşmalarından büyük sevinç duyuyoruz. 400 yıl yönettiğimiz bu coğrafya da olup bitenlere duyarsız olan, bunları rehine veren bir siyasal iktidarın bugün bu sevinci hak etmediği inancındayım. Elbette vatandaşlarımız bu 49 rehinemiz ilgili büyük bir sevinç duyacaktır. Ama iktidar açısından meseleye baktığımızda orda bir öngörü sahibi olamamış." diye ifade etti.

TARİHİN EN BÜYÜK HIRSIZLIK OLAYINA İMZA ATTILAR
17-25 Aralık'ta Başbakan'ın suçüstü yakalandığını ve Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlıklarının ortaya çıktığı tarih olarak dile getiren Adan, "Bunu Türkiye'de polis savcı söylüyor. Bu memleketin polisi bu memleketin savcısı hakimi dinlemeler yapmış. Bu dinlemelerin sonucunda hangi birinizin evinde bırakın 1 bin doları, 10 bin doları, 100 bin doları, 100 lirayı ayakkabının üzerine bırakıp çıkıyorsunuz. 4.5 milyon dolar ayakkabı kutularında çıkıyor. Utanmadan arlanmadan fakirin fukaranın yetimin oylarını alarak iktidara gelen bu iktidar Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlık olayının altına imzasını koydular. Sonra bu hırsızlıkları ortaya çıkaranları sanık sandalyesine çıkardılar. Bu hırsızı yakalayan savcıyı sanık sandalyesine koydular. Utanmadan arlanmadan çok onursuzca ifadeler kullanarak milleti aldatmaya devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

12 YILDA 4 BİN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPTILAR
Bir ülkede adalet yoksa orada ailenin, kardeşliğin ve vatanın olmadığını ifade eden Celal Adan, " Adaletin olmadığı yerde bütün değerler yok olur. Ne baba olur ne kardeş olur. Hiç bir şey olmaz. Bizim inancımızın temeli adalettir. Adalet Türkiye'de yoktur." diye konuştu. Celal Adan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlığı İstanbul'da oldu. 4 bin imar değişikliği var. Yani 2002 den bugüne Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidara geldiğinden bu güne. 2002'de tapu sahibi hasan imar izni 1. Tapu sahibi veli olunca imar izni 2." dedi.

Zaman

21 Eylül 2014 16:45
DİĞER HABERLER