Maceracı, Balıkesir’in ilginç geleneğini ekranlara getiriyor

Maceracı, Balıkesir’in ilginç geleneğini ekranlara getiriyor
Murat Yeni’nin eğlenceli ve keyifli sunumuyla ekrana gelen Maceracı, Balıkesir’den çok özel görüntülerle bu akşam saat 23.00’te Samanyolu TV’de.

Anadolu’nun en güzel ezgilerini ve en keyifli sohbetlerini izleyicilerle buluşturan Maceracı, bu hafta denizi ile maviye doymuş, köyleri ve kasabaları bereketle dolmuş, muhteşem bir şehir olan Balıkesir’in zengin damak lezzetlerini ekrana taşıyor.


Yolu Balıkesir’e düşen Maceracı, ilk olarak termal zenginliğiyle bilinen Sındırgı’da kayısı, ciğer, kuş üzümü ve çam fıstığının kuzu etiyle buluştuğu özel bir yemek olan Ballı Kuzu’nun hazırlanışına ortak oluyor. Kuzu yemeklerine merakıyla bilinen Maceracı, Gönen ilçesinde kuzu yemeklerinin şöhretini duyuyor ve soluğu hem görüntüsü hem de lezzetiyle krallara layık olan Kuzu Kral Tacı’nın yanında alıyor. Bu ilginç yemeğin yapımını ekrana getiren Murat Yeni,  dört mevsim pidesi ile çeşitli kebapların yer aldığı bir sofrayı şenlendiren pirinçli baklavayı ekrana taşıyor. 

Enfes pirinci herkes tarafından sevilen Gönen’de Maceracı çok farklı bir lezzetle tanışıyor. Baklavanın her haline şahit olan Maceracı bu kez içi pirinç ile dolu pirinçli baklava ile tanışıyor. Gönen sokaklarında test edilen Pirinçli baklava çok beğeniliyor.

Maceracı, annelerin elinde görmeye alışık olduğu iğne oyasını bu kez beylerin elinde görüyor. Beylerin elinden çıkan iğne oyasına hem şaşırıyor hem de hayran kalıyor. Faydalarıyla bilinen Acai meyvesi de yine bu mahallede karşısına çıkıyor. Marmeladından suyuna, acai meyvesine dair bilmek istediğiniz her şeyi ekrana getiriyor.

Murat Yeni’nin eğlenceli ve keyifli sunumuyla en özel tatların ve en eğlenceli sohbetlerin ekrana geldiği Maceracı, Balıkesir’den çok özel görüntülerle bu akşam saat 23.00’te Samanyolu TV’de.

21 Ekim 2014 12:14
DİĞER HABERLER