Mali Milli Eğitim Bakanı Türk okullarını öve öve bitiremedi

Mali Milli Eğitim Bakanı Türk okullarını öve öve bitiremedi
Mali Milli Eğitim Bakanı Kenekouo dit Barthelemy Togo, ülkesinde faaliyet gösteren Horizon Türk Okulları'nın bir an önce üniversite açmasını temenni ettiğini söyledi.

Eğitim Bakanı Togo, üniversitenin Mali'deki yükseköğretim kurumları için de model olması gerektiğin düşünüyorum diye konuştu.

Batı Afrika ülkesi Mali’de Ocak ayı başında Başbakanlık görevine getirilen Modibo Keita'nın kabinesinde göreve alan Togo, başkent Bamako’da faaliyet gösteren Horizon Türk Okulları ve 2010 yılında açılan Galaksi Kültür ve Diyalog Merkezi yöneticilerini makamında ağırladı.

Türk heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kenekouo dit Barthelemy Togo, "Ben üniversitede çalışırken, Türk okulundan arkadaşlar ile tanışmıştım. Daha sonra okulların faaliyetlerini takip etme fırsatım oldu. Ben burada bir temennimi sizinle paylaşmak istiyorum. Anaokulundan liseye çok kaliteli eğitim verilen Horizon Türk okullarının Mali’de bir üniversite açarak buradaki yükseköğretim kurumları için de model olması gerektiğini düşünüyorum. Dilerim ki Türk üniversitesi bir an önce açılır." dedi.

Bakan Barthelemy Togo, eğitim müesseselerindeki kaliteli eğitimin yanında, Malili ve Türk eğitimciler tarafından düzenlenen Mathlogique isimli ulusal matematik yarışmasının, Türk lisesinden öğrencilerin uluslararası olimpiyatlarda Mali’yi iyi derecelerle temsil etmesinin ve Türk okullarının sosyal ve insani katkılarının Mali insanı için değerinin çok büyük olduğunu vurguladı.

Horizon Türk Okulları Genel Müdürü Hayrettin Sugut ve Galaksi Kültür ve Diyalog Merkezi Müdürü Süleyman Demirtaş Bakan Togo’ya geleneksel Türk kahvesi ve fincan takımı hediye etti.

İlki 2002 yılında başkent Bamako’da açılan Horizon Türk Okulları, Mali Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre ülkedeki lise bitirme ve üniversite sınavında en başarılı okul konumunda. Okulların başarısını yakından takip eden her kesimden Malili veli, çocuklarının Türk müteşebbislerin açtığı okullarda okumasını istiyor.

CİHAN

01 Şubat 2015 13:37
DİĞER HABERLER