Mancini bunu hayatı boyunca unutamayacak!

Mancini bunu hayatı boyunca unutamayacak!
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini maç sonu konuştu, kariyeri boyunca unutamayacağı olayı açıkladı..
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Bursaspor'u 5-2 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bu maç antrenörlük kariyerimde unutulmaz maçlardan birisi arasın girecek." dedi. 

Mancini, "Maçın ilk yarısında 2-0 geriye düştük. Aslında iyi oynayan, maçı domine eden, pozisyonlara giren, maçı hak eden bir Galatasaray vardı. Golü bulduk, golü bulmamız bizi oyuna döndürdü. Ardından diğer golleri bulduk ve maçı kazanmayı başardık." ifadelerini kullandı.

"Futbolun gerçekten enterasan bir oyun." diyen Mancini, "İlk sezon içerde 13 maçta 13 beraberlik vardı. Şimdi burada da 3 aydır galip gelemeyen bir Galatasaray vardı. Burada goller kaçmış olabilir, başka şeyler olabilir. Lige baktığımızda şampiyonluğa giden bir Fenerbahçe var, futbol böyle garip bir olay." diye konuştu 

Maça tek forvetle çıkmaları konusunda ise Mancini; "İki forvetle üç forvetle oynadığımız zamanlarda golleri bulamadık ama tek forvetle golleri bulduk. Bu da forvetin garipliği. Aslında ne olursa olsun hareketli olmak gerekiyor. Hareketli oynarsanız, bazen forvetsiz de oynasanız golleri bulabilirsiniz." açıklamasında bulundu.

"BİR HAMLE YAPMAM GEREKİYORDU, SABRİ'Yİ ÖNE ATTIM"

2-0 mağlupken de iyi oynadıklarını belirten Mancini, şunları söyledi; "Pozisyonlara giren bir Galatasaray vardı. 2-3 tane final pasında hata yaptık. Bir müdahale yapmak gerekiyordu, Sabri'yi öne attım. Çabuk bir oyuncu olduğu için böyle bir değişiklik yaptım ve goller geldi. Futbolda mutlaka duyguların öne çıkması lazım ama mutlaka kafanızı da kullanmalısınız. Kalbinizi ortaya koyarken, mücadele edersen aynı zamanda sakin olmanız ve kafanızı ortaya koymanız geldi. İlk yarı sonunda gelen gol futbolcularımızı zafere inandırdı."

"KARİYERİMDE UNUTULMAZ BİR MAÇ OLDU"

Bir gazetecinin sorusu üzerine, "Antrenörlük kariyerimde unutulmaz maçlardan birisi arasın girecek bu maç. Çünkü kolay değil, 2-0 geriden geliyorsunuz ve maçı çeviriyorsunuz." şeklinde konuştu. 

CİHAN

16 Nisan 2014 22:40
DİĞER HABERLER