Meclis'te gündeme bomba gibi düşecek iddia

Meclis'te gündeme bomba gibi düşecek iddia
Kılıçdaroğlu'nun "MİT CHP'yi izliyor" sözünden sonra Meclis’te “solucan kulak” paniği yaşanıyor. Kulislere konulan şarj cihazlarının telefon verilerini kopyaladığı ileri sürüldü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "MİT CHP'yi izliyor. Parti içinde karışıklık çıkarmak istiyorlar" sözünden sonra Meclis'te de "solucan kulak" paniği yaşanıyor. Millet Gazetesi'nin gündeme taşıdığı iddiaya göre TBMM’de kulislere cep telefonları için şarj cihazları konuldu. Milletvekilleri telefonlarını bu cihazlarla şarj etmeye başladılar. Ancak cihazların büyüklüğü ve şarj kablosunun aynı anda veri kablosu olarak kullanılması nedeniyle milletvekilleri arasında rahatsızlık oluşturdu.
 
VERİLER TEHDİT ALTINDA
 
İddiaya göre milletvekillerinin cep telefonlarındaki fotoğraflar, yazışmalar, mail bilgileri gibi şahsi veriler bu şarj kutuları sayesinde kayıt altına alınıyor. Solucan isimli programlar herhangi bir bilgisayar ya da cep telefonuna usb, veri kablosu takıldığı an söz konusu cihazlardaki tüm bilgiler kayıt altına alınabiliyor.  

MUHALEFET “SOLUCAN KULAK”A SERT TEPKİ GÖSTERDİ 

“AKP’LİLER KULLANMIYOR”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan: "Bu durum Baas rejiminin Türkiye versiyonu... Bu şarj cihazlarını kullananlardan biriyim. Bir süre öncesine kadar Meclis'te büyük bir telefon şarj sorunu yaşanıyordu. Bu durumu daha dile getirme bile fırsatı olmadan bir de baktım ki Meclis'in her tarafı şarj cennetine döndü ve bu cihazlarla doldu. Demek ki keramet buymuş. Üstelik dikkatimi çeken enteresan bir durum da bu cihazları bir tek AKP'li vekilin bile kullandığını hiç görmemiş olmam... Ama şunu iyi bilsinler; neyi aktarırlarsa aktarsınlar, çaldıkları hiçbir veri, onların çaldıklarından ve yaptıklarından daha ayıp bir veri olamaz... Eğer bu yolla birilerinin mahremiyetine el uzatıyorlarsa, kendi mahremiyetlerinin de ortaya çıkmasına hazır olsunlar. 

“CİNNET HALİ BİR DURUM”
 
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: Milletvekillerinin maillerini takip edildiğini söyleyen birisiyim. İddia doğruysa telefonlarındaki verilerin alınması tam anlamıyla cinnet halidir. Açıkça faşizmin geldiği noktayı gösterir. 

UZMANLAR KONUŞTU

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak: “Böyle bir sistem kurmak teknik olarak mümkün. Ancak bu yasadışı dinlemeye girer. Milletvekili yasa çıkarma yetkisini sahip, böyle bir şey varsa buna 'dur' demelidir”
 
Bilişim Hukuku Uzmanı Gökhan Ahi: “Bazı cep telefonları için bu tür dinleme daha zor ancak dinleme teknolojilerinin geliştiğini dikkate alırsak bu mümkün olabilir. Mesela TİB’in 8-9 aracı vardır, gider ortam dinlemesi yapar. Bazen sucu, bazen satıcı, bazen teknik ekip kurgusuyla bu yapılır. Bilinen yöntemdir.”

İşte Meclis'teki şarj cihazı

22 Kasım 2014 10:37
DİĞER HABERLER