Meclis'teki şok gerçek ortaya çıktı

Meclis'teki şok gerçek ortaya çıktı
Meclis kütüphanesinde, skandal bir uygulama yaşandığı ortaya çıktı. Cumhuriyet tarihi boyunca kurulan yasal siyasi parti yayınları arasında, DHKP-C’nin yayınına da yer verildi.

Milletvekilleri danışmanlarının tesadüfen fark ettiği programda, DHKP-C propagandası yapılıyor. Programda, halkın düşmanları arasında milletvekilleri de sıralanıyor. Programın, Meclis kütüphanesine demirbaş kaydının 18 yıl önce gerçekleştiği anlaşıldı. Program, 1996’da resmen kaydedilirken, üzerinde Meclis Kütüphanesi mührü ve “Yer: 1996-1601” numarası ile kayıt gerçekleşti.

ESERLER ARASINDA YER ALDI

Bugün'ün haberine göre; 18 yıl önce Meclis kütüphanesine giren program, daha sonra elektronik kitap olarak TBMM’nin internet sitesine de konuldu. Program, internet sitesinde de “siyasi parti yayınları” arasında “eser” olarak yer aldı.

‘HALKIN DÜŞMANLARI’ LİSTESİ

DHKP-C parti programında ‘Savaşalım ve iktidarımızı kuralım’ sloganı dikkat çekiyor. Programda ‘Bu savaşta halkın düşmanları şunlardır’ denilerek şu şok ifadelere yer veriliyor:

“Başta ABD emperyalizmi olmak üzere tüm emperyalist güçler, bunların askeri, ekonomik ve politik üsleri, temsilcilikleri, ajan üsleri, işbirlikçi tekelci sermayedarlar, işbirlikçi tüccarlar, tefeciler, büyük toprak sahipleri, toprak ağaları ve bunların özel silahlı güçleri, iktidarda bulunan tüm devlet yetkilileri, düzeni savunan milletvekilleri, üst bürokratlar. Devletin resmi ordusu, polisi, MİT, kontrgerilla, korucular ve bunların kurumları, oligarşik yapının içerisinde yer alan, düzeni savunan, faşist ve devrimci halk iktidarı savaşını engellemeye çalışan tüm siyasi partiler, emperyalizm ve oligarşiye hizmet eden, devrimci savaşı engellemekte kullanılan tüm devlet kuruluşları ve özel kuruluşlar, devrimci savaşı engellemeye çalışan, oligarşiye yardım eden muhbirler, hainler, ajan ve provokatörler ve bunların örgütlenmeleridir.

DHKP, halkın bu düşmanlarına karşı savaşırken, düşman tarafından aldatılmış, yanıltılmış, geçici çıkarlara kurban edilmiş çeşitli kesimleri kazanmak, en azından tarafsızlaştırmak için özel çaba sarf eder. Düşman cephesini daraltmaya, halk cephesini genişletmeye çalışır.”

25. katta Sabancı suikastı 

1994’te kurulan DHKP örgütün sivil kanadını, DHKP-C askeri kanadını oluşturuyor. Örgüt en dikkat çekici eylemlerinden birisini 1996’da Sabancı Center’ın 25 katında yaptı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, Toyota SA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe öldürüldü.

21 Ekim 2014 08:11
DİĞER HABERLER