Mehmet Baransu'nun avukatından çarpıcı açıklama

Mehmet Baransu'nun avukatından çarpıcı açıklama
Balyoz davasının "devletin gizli belgelerini temin etmek" suçlamasıyla Metris Cezaevi'ne konan tek tutuklusu Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun husumetli olduğu eski eşinin evinde, avukatlara haber dahi verilmeden arama yapıldı.

Mehmet Baransu’nun husumetli olduğu eski eşinin evinde, avukatlara haber verilmeden skandal bir arama yapıldı.

Balyoz belgeleriyle ilgili “devletin gizli belgelerini temin etmek” suçlamasından tutuklanan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu’yla ilgili skandal bir arama yapıldığı ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, Mehmet Baransu’nun eski eşinin evine, şüpheli konumunda bulunan Baransu ve avukatı nezaret etmeden arama yapıldı. CMK’da yer alan arama ve el koyma hükmüne aykırı olduğu belirtilen bu uygulamayla ilgili Baransu’nun avukatı Emre Bayrak, “Bu skandal kabul edilemez. Savcı delil yaratmaya çalışıyor” dedi.

ESKİ EŞİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI

Aysun Yazıcı'nın Taraf'taki haberine göre, Savcı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Baransu’nun husumetli olduğu eski eşi Esra Konur’un eviyle ilgili arama ve elkoyma kararı verildi. Polisler, Konur’un evine giderek arama yaptı. Polislerin bazı evraklara el koyduğu öğrenildi.

HABER VERİLMEYEN ARAMAYI REDDEDİYORUZ

Skandal bugün ortaya çıktı. Emniyet, Baransu’nun avukatlarını arayarak, delil torbasının açılması için kendilerine nezaret etmesini istedi.

Avukatlar gittiklerinde belge dolu çuvallarla karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdı. Bunun üzerine polisler, Baransu’nun eski eşinin evinde arama yapıldığını ve bazı evraklara el konulduğunu, çuvallarda da o belgeler olduğunu söylediler.

Avukatlar da, “Arama yapılırken nezaret etmemiz için haber verilmeyen, bilgimizin olmadığı delil torbasının açılışına katılmayı reddediyoruz” diyerek emniyete gitmedi.

SAVCI DELİL YARATMAYA ÇALIŞIYOR

İkinci aramayla ilgili Baransu’ya ve avukatlarına haber verilmemesine tepki gösteren avukatlardan Emre Bayrak, “Bu uygulama CMK’daki arama- el koyma maddesine kesinlikle aykırı. Arama sırasında bizim orada bulunmamız zorunluydu. Bunun dışında, Baransu zaten eski eşiyle aralarında bir husumet var. Böyle bir aramayı kabul etmiyoruz. Emniyet daha sonra çıkıp, Baransu’ya ait olmayan bir dokümanla ilgili, ‘Bu delili evde buldum’ diyebilir. Usulsüz aramayı bize mal etmeye çalışıyorlar. Bu aramada çıkan hiçbir şey soruşturmada delil olarak kullanılamaz. Burada yapılmak istenen şey çok açık. Savcı delil yaratmaya çalışıyor” dedi.

"BARANSU'YA KUMPAS MI KURULUYOR! "

"Tarafımıza haber verilmeden, ikinci bir adreste arama yapıldığı öğrenilmiştir" diyen Avukat Sercan Sakallı, bu adreste yapılan aramadan müvekkili Mehmet Baransu'nun haberi olmadığını, kendilerine de haber verilmediği ve dolayısıyla yapılan aramada ele geçirilen şeylerin delil niteliği taşıyıp taşımadığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada sözkonusu bu ikinci aramaya avukatların katılımının neden istenmediğini soran Avukat Sercan Sakalla'nın bu açıklamaları, Mehmet Baransu'ya kumpas mı kuruluyor sorusunu akıllara getirdi.

İşte Avukat Sercan Sakallı'nın açıklamaları;

BARANSU'YA KUMPAS MI KURULUYOR! Tarafımıza haber verilmeden, ikinci bir adreste arama yapıldığı öğrenilmiştir.

Arama yapılırken nezaret etmemiz için haber verilmeyen, bilgimizin olmadığı delil torbasının acilisina katılmayı reddettik.

SORULAR: 1) İkinci adreste yapilan aramadan muvekkil neden haber verilmedi? 2) Arama yapilirken avukatların katilimi neden istenmedi?

3) Bu arama esnasinda el konulan eşyanın bir delil niteliği var mıdır?

Yapilan bu islem acikca usule aykiridir ve son derece tartışmalı bir islemdir. Muvekkilin haklari acikca gasp edilmektedir.

05 Mart 2015 19:17
DİĞER HABERLER