Metro, 10 numara yağ ile mi yolcularını taşıyor?

Metro, 10 numara yağ ile mi yolcularını taşıyor?
Hidrolik yağı olarak bilinen, yasak olmasına rağmen araçlarda yakıt olarak kullanılan 10 numara yağ tesislerinde Metro otobüsü görüntülendi.

D- 100 ve D- 650 karayollarında sık aralıklarla bulunan '10 numara yağ var' tabelalarını görüntüleyen Doğan Haber Ajansı muhabirleri, olayın ciddiyetini gözler önüne seren bir kare yakaladı.

YOLCULARIN HAYATI TEHLİKEDE Mİ?
Basın mensupları Metro Turizm'e ait bir yolcu otobüsünü hidrolik yağı olarak bilinen ve yakıt olarak kullanılması yasak olan 10 numara yağ tesislerinde görüntüledi. Ucuz olduğu için tercih edilen ve kamuoyunda 'katil yakıt' olarak bilinen 10 numara yağ hem yolcuların hayatlarını tehlikeye atıyor, hemde çevreye büyük zarar veriyor. 

YANAN OTOBÜSTE DE 10 NUMARA YAĞ MI KULLANILMIŞTI?
Geçtiğimiz pazar günü İstanbul Tem Otoyolu'nda bir halk otobüsü kaza yaparak alev almış, çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetmişti.  İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. 2013 model halk otobüsünde '10 numara yağ' olarak bilinen ve kullanılması yasak olan yakıtın kullanıldığından şüphe ediliyor. Otobüs, mekanik ve elektrik incelemesine de tabi tutulacak.

İNSAN HAYATI HİÇE SAYILIYOR
Bir akaryakıt dağıtım şirketi tarafından bir süre önce yapılan araştırma insan hayatının nasıl hiçe sayıldığını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre Sakarya'nın  Pamukova İlçesi'nde günde 10 bin teneke 10 numara yağ satıldığı ortaya çıktı. Çeşitli markalarda genellikle 16-18 litrelik tenekelerle veya dökme olarak satılan 10 numara yağın teneke fiyatı 28 ile 35 lira arasında değiştiği saptandı.

YOLLARDA MANTAR GİBİ ÇOĞALDI
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 10 numara yağ ile ilgili olarak araştırma yaptıklarını belirterek, "büyük bir kısmı kayıt dışı ve lisanssız bir faaliyet olarak gerçekleşen '10 numara yağ' adı altındaki madeni yağ satışlarının çok büyük hacimlere ulaştığına, şehir içi ve şehirlerarası yollarda birer akaryakıt bayisi gibi faaliyet gösteren ve her gün yenileri açılan bu satış noktalarının mantar gibi çoğaldığına şahit olduk" dedi.

DHA








01 Ağustos 2014 16:34
DİĞER HABERLER