Murat Karayılan çözüm sürecini noktaladı

Murat Karayılan çözüm sürecini noktaladı
PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan, IŞİD'in Türk rehineleri serbest bırakması ve çözüm süreci ile ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu.

PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan, IŞİD'in, Suriye’nin Kobani şehrine yönelik saldırılarının ardındaki asıl iradenin Türkiye olduğunu öne sürdü. Karayılan, “Yani bunun için bizim açımızdan bu süreç artık anlamsızlaşmıştır ve artık hiç bir anlamı yoktur. Doğrusu, bitmiştir.” dedi.

"5 GÜN ÖNCE SÖYLEMİŞTİM"

Örgütün yayın organlarından Stêrk TV’ye konuşan Karayılan, IŞİD'in 49 rehineyi serbest bırakmasının perde arkasında örgütün Türkiye ile yaptığı Kobani pazarlığı olduğunu iddia etti. Türkiye’nin Kobani’de açığa çıkan bu duruşundan sonra 'çözüm süreci' diye adlandırılan bu sürecin anlamsızlaştığını belirten Karayılan, “ Bakın, 5 gün önce de belirttim. ‘Kobani’ye yaklaşım Türk devletinin aynasıdır’ dedim. Bu savaşta Türk devletinin kuzeyde (Türkiye) yürütmüş olduğu çözüm sürecine ne kadar bağlı ve samimi olup olmadığının ve Türk devletinin IŞİD’le ilişkisini devam ettirip ettirmeyeceğinin açığa çıkacağını belirtmiştim.” dedi.

Bu her iki konunun netleştiğini belirten Karayılan, “Birincisi, Türk devletinin çözüme değer vermediği netleşmiştir. Çözümde samimi değildir. O her şeyden önce Rojava kantonlarının Kuzey halkı için örnek olmasından korkuyor ve kantonları tasfiye etmek istiyor. Bunun için 3 yıldan beridir büyük çabalar sergiliyor ve şimdi bunu en üst düzeyde bir yöntemle göstermiştir. Diğeri ise Türkiye her ne kadar uluslararası güçlerin baskısı olsa da, gizli de olsa IŞİD’le ilişkisini devam ettirmek istiyor ve bunun için uzun süreli bir anlaşma yapmışlardır. Öyle ki IŞİD bölgede bir tampon oluşturulmasını kabul etmiştir.” ifadelerini kullandı. 

"ÇOK TEHLİKELİ BİR ŞEY"
 
Bölgede tampon olursa içinde uluslararası kimi güçlerin de olacağını ama Türkiye‘nin aktif olacağını belirten Karayılan, “Bunun da nedeni, kantonları tasfiye etmek istemeleridir. Buradan vicdan sahibi olan herkese bir uyarıda bulunmak istiyorum; Türkiye’nin tampon önerisi, Rojava devrimini tasfiye etme önerisidir; Kürt iradesinin kırılması için yapılmış bir öneridir.” diye konuştu. Bunun aynı zamanda Türkiye’deki çözüm sürecinin de bozulması için bir öneri olduğunu iddia eden Karayılan şunları söyledi: “Bu çok tehlikeli bir şeydir. Biz bunu önce de belirttik, şimdi de belirtiyoruz. Türk devletinin gerçek yüzü açığa çıkmıştır. Bu açığa çıktıktan sonra süreç üzerine ne diyebiliriz! Bütün halkımız bunu iyi anlamalı. Demokrasi yanlısı barışsever kesimler, bu sürecin başarısını isteyen herkes, gerek Türk demokratları gerekse de halkımız bu gerçekliği artık görmelidir. Bu devlet Kürtler konusunda ikiyüzlüdür; dürüst yaklaşmamaktadır; samimi değildir. Bunlarla çözüme nasıl gideceğiz! Yani bunun için bizim açımızdan bu süreç artık anlamsızlaşmıştır ve artık hiç bir anlamı yoktur. Doğrusu, bitmiştir. Ama sürecin devam etmesi hususunda son sözü Önder Apo söyleyecektir. Biz şimdi Önder Apo’nun son sözünü beklemekteyiz. Türk devleti, Kobani ve Suruç halkına dönük yaptığı saldırılarla bu süreci bozmuştur. Bu yapılan bir savaş ilanıdır.” 

CİHAN

23 Eylül 2014 10:12
DİĞER HABERLER