Ne yani? Necip Fazıl da mı paralelci idi?

Ne yani? Necip Fazıl da mı paralelci idi?
Sabah Gazetesi gizli bir örgütmüş gibi lanse ettiği hizmet hareketiyle ilgili dizi senaryosuna benzer haberler yazmaya devam ediyor.

Sabah Gazetesi'nin çapı belli, servisle yazan haber elemanların uçuk senaryoları eğlencelik, okuyana tebessüm ettiren tonda devam ediyor. Habercilikteki başarısızlıklarını, senaristlikte de gösteren haber elemanları son olarak Hizmet hareketini 'Başyüceler Şurası' adlı bir oluşumun yönettiğini iddia etmiş, gazeteci, işadamı, din adamı ve STK temsilcilerinden oluşan herkesin tanıdığı bir dizi ismi manşetten hedef göstermişti. Bugün o ismi nereden uydurdukları ortaya çıktı. Bugünkü yazısında çoğu kişinin bilmediği 'Başyüceler' tabirinin mucidinin Necip Fazıl Kısakürek olduğunu belirten Ahmet Hakan, bu tabirin 'İdeolocya Örgüsü' isimli kitaptan yürütüldüğünü yazdı. Hakan, ayrıca hayal gücünden dolayı Sabah Gazetesi'ni kutlamayı ihmal etmedi. İşte o yazıdan ilgili bölüm...

***

SABAH gazetesini kutluyorum.
Tam "Paralelle ilgili her şeyin haberini yaptılar, artık yeni bir haber bulamazlar" dediğim anda...
Hop yeni bir haber daha patlatıveriyorlar.
*
Sabah'ın paralelle ilgili son bombası şu:
Meğer Paralel'in bir "komuta konseyi" varmış ve bu konseyin adı "Başyüceler Şûrası" imiş.
"Başyüceler" tabirini görünce...
Aklıma hemen Necip Fazıl'ın "İdeolocya Örgüsü" adlı kitabı geldi.
O kitapta Necip Fazıl, hayalindeki "İslami Devlet Nizamı"nı bütün ayrıntılarıyla ortaya koyuyor ve bu düzene de "Başyücelik Devleti" adını veriyordu.
*
Sabah'ın haberinde geçen "Başyüceler Şûrası" tabirini okuyunca ister istemez şöyle dedim:
Ne yani? Necip Fazıl da mı paralelci idi?

21 Ekim 2014 13:16
DİĞER HABERLER