Nesim Malki, Meclis gündemine taşındı

Nesim Malki, Meclis gündemine taşındı
Kütahya Milletvekili İdris Bal, Musevi işadamı Nesim Malki ile ilgili Meclis'e soru önergesi verdi.

AKP'den istifa ettikten sonra parti kuran İdris Bal, Meclis Başkanlığına Musevi işadamı Nesim Malki ile ilgili soru önergesi verdi. 

İŞTE BAL'IN MECLİS'E VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ

İçİşleri Bakanı Efgan Ala, Maliye Bakanı  Sayın Mehmet Şimşek, Adalet BakanıSayın Bekir Bozdağ ve Hükümet Sözcüsü Sayın  Bülent Arınç’ın aşağıda sıralamış olduğumuz sorularıyanıtlamasınıarz ederim.

 Saygılarımla,
Prof. Dr. İdris BAL DGP Genel Başkanıve Kütahya Milletvekili


1.Bursa’da öldürülen Musevi işadamı Nesim MALKİ’nin 20.000.000 $ (yirmi milyon dolar) parası kayıp olduğu ve alacakları Erol EVCİL (Erol EŞREFOĞLU)’nun çevresi tarafından tahsil edilerek o para ile başka işadamları üzerine şirketler kurdurulduğu, bu şirketlerden çoğunluğunun üye olduğu bir işadamları derneği kurulduğu, yönünde MASAK ve YARGIYA  yapılan şikayetler var mı? Şikayetler varsa bunlarla ilgili ne tür çalışmalar  ve soruşturmalar yapıldı?  Çalışmaların ve soruşturmaların  sonucu nedir?

2.Bursa’da işlenen Nesim MALKİ cinayetinde azmettiriciler ve katillerin gerçek katiller olmadığı suç üstlendikleri , gerçek azmettiricilerin de  kamuoyunca maruf  işadamları olduğu, Nesim MALKİ cinayetinin gerçek katillerinin ise devletin içinde ve özel  birimlerde görev alan insanlar olduğu,  Nesim MALKİ katillerinin ve azmettiricilerinin uydurma olduğu ve bu uydurma senaryonun o dönem yargıda görev yapan bir  yargı  mensubu  tarafından yazıldığı, uyduruk senaryoyu yazan yargı mensubunun bu senaryoyu avukat olan damadı tarafından hayata geçirdiği, bu avukatın aynı zamanda Erol EVCİL’in de avukatı olduğu, bu avukatın da söz konusu illegal yapı ile yargı arasında ilişkiyi sağladığı, yargı davalarını para karşılığında bu hakimin üzerinden çözdürttüğü, bu hakimlere aracılık yapan 2 avukatın ve 2 işadamının daha  olduğu yönünde iddialarla ilgili soruşturmalar yapıldı mı? Yapılmış ise bu soruşturmaların sonucu ne oldu?

3.Ombudsman olarak atanan Nihat ÖMEROĞLU yargıda çalıştığı dönemde hiç soruşturma geçirdi mi? Nihat ÖMEROĞLU, eski bakan Cavit ÇAĞLAR ile  ilişkileri hakkında Adalet  Bakanlığı’na  bir şikayet yapıldı mı? Nihat ÖMEROĞLU hakkında Cavit ÇAĞLAR’ın yargıda para karşılığı davalarını yönlendirmeye çalıştığı bu işlemi Nihat METE ile organize ettiği yönünde tarafınıza yapılmış şikayet var mı? Varsa şikayete ilişkin, yoksa bu olaylara ilişkin yapılan soruşturma var mı? HSYK’ya bu konuda şikayet yapıldı mı? HSYK bu iki hakimin baktığı tüm dava dosyalarını yeniden incelemek için bir heyet kurdu mu? Kurmadıysa kurmayı düşünüyor mu? Nihat ÖMEROĞLU, Nihat METE’nin ve 1. derece yakınlarının hızla artan mal varlığı artışları iddiası hakkında bir araştırma yaptı mı?  Yapıldıysa sonucu nedir? Yapılmadıysa yapılması için Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na bir baskı yapıldı mı? Bu iki hakimin ikili ilişkisi olduğu kişilerin mal varlıklarındaki değişmeler incelendi mi?

4.Nihat ÖMEROĞLU’nun OMBUDSMAN olmasını dönemin Başbakanı’ndan, Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK mi talep etti? 

5.Cavit ÇAĞLAR’ın ceza evinden kurtarmak için dönemin Başbakanı’na 60.000.000 TL (altmış milyon türk lirası), (o dönemin parasıyla 60 trilyon), hükümetin  bir bakanıaracılığıile  ödediği, buna karşılık çıkarılan yasayla Cavit ÇAĞLAR’ın cezaevine girmekten kurtulduğu iddiası  doğru mudur? Cavit ÇAĞLAR TMSF ile yaptığıanlaşmalara kaçkez uymamıştır?  TMSF ile anlaşmalara uymadığıhalde bu anlaşmalar kaç kez yenilenmiştir? Bu imtiyaz başka hangi işadamlarına sağlanmıştır. Bu anlaşmalara uyulmamasından devlet ne kadar zarara uğramıştır? Cavit ÇAĞLAR’ın Bursa merkezde otel projesine hayır diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet ŞAHİN aday gösterilmeyip bu projeye evet diyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep ALTEPE Büyükşehir Belediye Başkanı yapılmış mıdır?

Bu olayda bu paranın payı var mıdır?  Şu an bu otelin yapılmasının planlandığı yerin imar durumu nedir? Cavit ÇAĞLAR’ın bu belediye başkanları değişiminden sonra tüm arazileri imara açılıp 1000 (BİN) katı değerinde TOKİ’ye satıldığı doğru mudur?  Bu değerden Cavit ÇAĞLAR’ın borçları mahsup edilmiş midir? Danıştay bu imar olayını iptal ettikten sonra ne tür bir işlem yapılmıştır?  Bu arazilerin son durumu nedir? Cavit ÇAĞLAR’ın yurtdışındaki mal varlığı ile ilgili herhangi bir işlem yapıldı mı? Cavit ÇAĞLAR’ın şirketlerinin Nesim MALKİ’ye ne kadar borcu vardı? Bu borcun neticesi ne olmuştur? Cavit ÇAĞLAR ile ilgili yargıda kaç dava açıldı? Neticeleri ne oldu? Cavit ÇAĞLAR’ın yurtdışına çıkma yasağını hangi mahkeme kaldırdı? Bu kararın gece yarısı verildiği doğru mu?  Değil ise saat kaçta bu karar verildi?  Cavit ÇAĞLAR’ın yurtdışına kaçması sağlandı mı?

6.Erol EVCİL ve çevresinin mal varlığına devlet tedbir koymasna rağmen bu şirketlerin yönetimi kimdedir? Bu şirketlerle alakalıpara trafiğini kim yönetiyor?  Bu şirketlerin borcu mu, alacağımıartıyor?

7.Erol EVCİL’in avukatı Ferruh KAYA hakkında kara para ve Erol EVCİL’in kasası şeklinde yapılan davalara Yargıtay’ın verdiği karar nedir? Yargıtay’ın Ferruh KAYA ile alakalı mal varlığı hakkında şüpheler olduğu ve ayrıntılı araştırma yapılması gerektiği konusunda bozma kararı var mıdır? Bu bozma kararına ve Yargıtay’ın ayrıntılı inceleme talebine rağmen Maliye Bakanlığı davadan feragat etti mi? Maliye Bakanlığı feragat etmekle devletin uğradığı en az 50.000.000$ (Ellimilyondolar) zararı nerden karşılanmıştır?  Maliye Bakanlığının bu dava ile birlikte Ferruh KAYA hakkında mahkemenin karar vermediği başka davalardan da feragat etmişmidir?  Erol EVCİL ve Ferruh KAYA’nın 1. derece çevresinde bulunan başka insanlarla alakalı Maliye Bakanlığı’nın  başka feragat ettiği davalar var mıdır?

8.Bursa’da öldürülen Eski AKP Belediye BaşkanıHikmet ŞAHİN’in öldürülmesi olayında AKP’nin  tutumu ne olmuştur? müdahil olmuşmudur? Bu cinayetle alakalıayrıntılıinceleme yapılmışmıdır?  Bu  Belediye Başkanı’nın öldürülmesi bir husumete mi dayalıdır?  Yoksa arkasında derin şüpheler var mıdır? Bu cinayetin üzerine gitmeyi AKP hükümeti düşünüyor mu?

9.Bursa’da öldürülen Eski Anavatan Partisi Milletvekili Mehmet GEDİK’in cinayetinin üzerine gidilip arkasının aydınlatılmasıiçin neler yapıldı?  Mehmet GEDİK kendisini öldüren kişi  ile AKP eski İl BaşkanıNakıp VARDAR arasında ;  Nakıp VARDAR’ın aldığ ıbir ilimizin doğal gaz ihalesini alması konusunda aracılık etti mi?  Nakıp VARDAR’ın firmasıgirdiği bu doğalgaz ihalesinde 2. firma oldu mu? Mehmet GEDİK’in katilinin araya girmesiyle ihaleyi alan 1. firmanın aradan çekilip ihalenin Nakıp VANDAR’ın firmasına kaldığı doğru mu? 1. Firmanın aradan çekilmesini Mehmet GEDİK’in katili mi sağladı? Mehmet GEDİK, Nakıp VARDAR ve  katiline aracı olduğu, Mehmet GEDİK’in katiline Nakıp VARDAR söz verdiği komisyonu vermediği bundan sebep Mehmet GEDİK, Nakıp VARDAR’a kefil olduğu için öldürüldüğü yönünde yargıya bir şikayet ulaşmış mıdır? Şikayet varsa yargıbu şikayete karşılık ne yapmıştır?  Nakıp VARDAR’ın aldığı ihale incelemeye alındımı? Nakıp VARDAR’ın aldığıbu ihaleye Hükümetinizin bir Bakanının abisi ortak mıdır? Hükümetinizin Bakanı’nın abisinin mal varlığındaki değişim hakkında YARGI’ya ve MASAK’a yapılan bir şikayet var mıdır?  Bu Bakan’nınızın abisi Sedat PEKER’in adamıyla ortak büyük projeler yapmaya başlamış mıdır?  Ergenekon’dan yargılanan Sedat PEKER’in adamı Bakan’ınızın abisiyle tam mesai yapıp şahsi hesapları arasında da para transferleri  yapmışlar mıdır?

Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK’in abisi Osman ÇELİK’in hesapları yargı tarafından incelenmiş midir? Yargı incelediğinde bu hesaplarda Sedat PEKER ile beraber yargılanan Mehmet KURT’tan Osman ÇELİK’e nakit para transferini  görmüş müdür?  Bu konuda yapılan inceleme raporlarında neler yer almaktadır? 

10.Ombusdman Nihat Ömeroğlu 17 Aralık sürecinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ü soruşturmaları tamamlamaması, üzerine gitmemesi konusunda tehdit etmiş midir? Bu konuda hükümetinizin ve Adalet Bakanlığının direktifi ve talimatları ile mi Savcı Zekeriya Öz ile görüşme yapmıştır? Kamuoyuna yansıdığı üzere hükümetinizin ve Adalet Bakanlığının ve bürokratlarının adil yargılamayı etkilemek üzere savcılara emir ve talimatlar verip vermediği ile ilgili soruşturma yapılmış mıdır?

11.Bursa  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü yapılan Veysel KOCA 23 yıllık bir cinayeti çözmüş müdür? Bu cinayeti çözdükten sonra Bursa’da işlenen çoğu işadamı23 faili meçhul cinayeti aydınlatacağının beyanından sonra  paralel bahanesiyle açığa alınmış mıdır?  
Daha sonra da Adıyaman’a neden sürülmüştür?  Bu cinayetlerin açığa çıkması için İçişleri Bakanlığı nasıl çalışma yapmaktadır?

12.Hükümetiniz ve dönemin Başbakanı devletin içindeki bu çetelerden tehdit almakta mıdır? Ya da Hükümetinizin bu çeteler ile herhangi bir maddi menfaat ilişkisi olmuş mudur?
Hükümetiniz ve dönemin Başbakanı’nın, Anayasayı rafa kaldırtarak bu illegal çeteler üzerine giden, bunlarla menfaat ilişkisine girmeyen, VATANPERVER ANADOLU  İNSANINI PARALEL YAPI ilan etmesindeki  asıl  amaç bu illegal yapıları korumak mıdır?

Hükümetiniz 15 ve 25 Aralık Operasyonlarını bahane ederek devletin tüm itibarını yerle bir etmesinin nedeni devletin içindeki bu illegal örgütleri ,rüşvet ve yolsuzlukları ,karar para aklayanları , katilleri,suç üstlenenleri ve suç işleyenleri , çeteleri korumak için midir? 

Hükümetiniz bu illegal çetelere, katillere, menfaat şebekelerine yapılması muhtemel soruşturmaların ve operasyonların önüne geçmek için mi namuslu vatanperver emniyet mensuplarını paralel ilan etmiştir? 

Hükümetiniz bu  çetelerle ilişkilerinin ortaya çıkmasını engellemek, kendilerine  ve  bu çetelere biat etmeyenleri sindirmek için mi paralel paranoyasını ortaya atmıştır?  Bu çetelerden aldığınız tehdit ya da şantaj var mı? Bu illegal çetelerle birlikte hareket etme konusunda bir anlaşmanız var mı? Bu kirli ilişki ülkenin tüm şehirlerinde var mıdır? Paralel Paranoyasını bu çeteler, mafyalar illegal yapılar mıyönetiyor?  Siz bunların talimatlarını mı uyguluyorsunuz? Algı operasyon merkeziniz nerede kimler tarafından yönetiliyor?






28 Kasım 2014 23:47
DİĞER HABERLER