Ödeneği yetmeyen okul, veliden bakın ne talep ediyor...

Ödeneği yetmeyen okul, veliden bakın ne talep ediyor...
Okullarda ödenek yokluğu velileri isyan ettiriyor. Üsküdar Anadolu İmam Hatip lisesi için bakanlıktan ödenek gelmediği için veliden toplanan paralarda ilginç kalemler var.
Cumhurbaşkanlığı sarayının maliyeti, makam araçlarının bolluğu gibi devlet bütçesine ağır gelmeye başlayan yükler tartışılırken eğitim, sağlık gibi bütçelere ayrılan kaynaklarda yetersizlik dikkati çekiyor.

Okullarda öğrencilerin kaliteli bir eğitim alabilmesi için gerekli parayı bütçeden karşılayamayan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar, çaresizlik sebebiyle vatandaştan yardım istemek zorunda kalıyor.

EN ELZEM İHTİYAÇLAR VELİDEN 250 TL TALEP EDİLİYOR

Okullarda görev yapacak hizmetlisinden, güvenlikçisine, öğrenci dolaplarından perdelere kadar en elzem ihtiyaçlar vatandaştan talep edilebiliyor. İstanbul Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasında gerekli olan ihtiyaçlar Okul Aile Birliği Başkanı imzasıyla velilerden 250'şer liralık yardım talebi içeren mektupla isteniyor. 

Okuldaki bütün velilerden ilk dönem 150 TL, ikinci dönem 100 TL olarak toplam istenen 250 TL'lik yardımlar için ihtiyaç dökümünün de verildiği mektupta;
3 güvenlik görevlisi ve 7 hizmetlinin bir yıllık maaşı olan 204 bin TL, 50 sınıfa öğrenci dolabı maliyeti olarak 100 bin TL, 50 sınıfa perde takılması için 21 bin TL ve sosyal aktiviteler için de 50 bin lira isteniyor.

'HİZMETLİ MAAŞLARI DA İSTENİYORSA DEVAMI GELİR'

Zorunlu bağışın yasak olduğu, ancak olmazsa olmaz ihtiyaçların da karşılanmaması sebebiyle okul yönetimlerinin çaresiz kaldığı Milli Eğitim'de öğrenci velilerinden para istenmesi vatandaşları çileden çıkarıyor. İstenen paranın maaş ve sosyal aktivite için de talep edilmesinin skandal olduğunu vurgulayan veliler, 'bu para her sene isteneceğinin delilidir' yorumunda bulunuyor.

İşte öğrenci velilerine Okul Aile Birliği Başkanı adı ve imzasıyla gönderilen o mektup:



SAMANYOLUHABER.COM
13 Aralık 2014 13:48
DİĞER HABERLER