Ölümünden 2 yıl sonra toprağa verilecek

Ölümünden 2 yıl sonra toprağa verilecek
2012 yılında hayatını kaybeden Yaşar Sezginer, ölümünden 2 yıl sonra toprağa verilecek.
2012 yılında hayatını kaybeden ve kadavra olarak kullanılması için bedenini bağışlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi ve sürekli basın kartı sahibi Yaşar Sezginer, ölümünden 2 yıl sonra toprağa verilecek. 

2 yıl önce İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yaşar Sezginer, vefatından 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlamıştı. Kadavra üzerindeki incelemelerin sona ermesinin ardından cenaze ailesine teslim edilecek. Sezginer için 30 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de Ege Üniversitesi’nde tören düzenlenecek. Sezginer’in cenazesi 2 Kasım Pazar günü öğle namazını müteakip Kozlu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığında toprağa verilecek. 

‘400 ÖĞRENCİ KADAVRA ÜZERİNDE ÇALIŞTI’

Yaşar Sezginer’in kızı Mehveş Isı, babasının dürüst bir gazeteci olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ülkemizde tıp fakültesinde okuyan öğrenciler, kadavra görmeden mezun olup, ilk deneyimlerini hastalar üzerinde elde ediyorlar. Babam organ bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için bedenini Ege Üniversitesi’ne bağışlamıştı. 2 yıl boyunca 400 öğrenci kadavra üzerinde çalışma imkanı buldu. Şu anda üzerindeki çalışmalar sona ermiş durumda. Biz de babamı defnedeceğiz.”

YAŞAR SEZGİNER KİMDİR?

1923 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1957'de Gece Postası Gazetesi'nde spor muhabiri olarak başlayan Sezginer, 1963'ten sonra gazetecilik yaşantısını ekonomi alanında sürdürdü. 22 yıl boyunca İzmir Ticaret Gazetesi'nin İstanbul Temsilciliği devam ettirdi. Sezginer'in üç kitabı bulunuyordu. Sürekli sarı basın kartı sahibi olan Sezginer, 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü'nü almıştı.
30 Ekim 2014 12:54
DİĞER HABERLER