Operasyonun şoke eden asıl hedefini açıkladı

Operasyonun şoke eden asıl hedefini açıkladı
Adliyeden serbest bırakılan TEM Şube eski Müdürü Ertan Erçıktı, “Operasyonun asıl amacı Selam Tevhid Terör ve Casusluk Örgütü’nü emniyet hafızasından silmek” dedi.

19 yıl te­rör­le mü­ca­de­le şu­be­sin­de ça­lı­şan ve 2 can­lı bom­ba­nın üze­ri­ne at­la­ya­rak et­ki­siz ha­le ge­ti­ren İs­tan­bul Asa­yiş Şu­be es­ki Mü­dü­rü Er­tan Er­çık­tı sa­hur ope­ras­yo­nu­nun ar­ka pla­nı­nı an­lat­tı. Er­çık­tı, top­lum­da ca­sus­luk al­gı­sı oluş­tu­rup mah­ke­me ka­ra­rıy­la yü­rü­tü­len asıl ca­sus­luk so­ruş­tur­ma­sı­nın ört­bas edil­mek is­ten­di­ği­ni sa­vun­du.
 
AL­GI OLUŞ­TU­RU­YOR­LAR

Ken­di­si de da­hil gö­zal­tı­na alı­nan 75 po­li­sin hep­si­ne sav­cı­lık ve em­ni­yet ifa­de­sin­de ca­sus­luk­la ala­ka­lı so­ru­lar yö­nel­til­di­ği­ne dik­kat çe­ken Er­çık­tı, “Top­lum­da al­gı oluş­tur­mak için ca­sus­luk­la ala­ka­lı so­ru­lar so­ru­yor­lar ama sor­duk­la­rı so­ru­la­rın hiç­bir kar­şı­lı­ğı ve bu­na is­ti­na­den hiç­bir mad­di de­li­li un­su­ru yok, ka­na­at­le ya­zıl­mış bir ra­por üze­rin­den te­rö­rist mu­ame­le­si gör­dü­k” de­di.

Bugün'ün haberine göre, gö­zal­tın­da­ki bü­tün po­lis­le­re as­ke­ri ve si­ya­si ca­sus­luk hak­kın­da dos­ya açıl­dı­ğı­nı fa­kat her­ke­se res­mi ev­rak­ta sah­te­ci­lik­le il­gi­li so­ru­lar yö­nel­til­di­ği­ne vur­gu ya­pan Er­çık­tı, "Dos­ya öy­le özen­siz ve li­ya­kat­siz ki­şi­ler ta­ra­fın­dan ha­zır­lan­mış ki, dos­yay­la ala­ka­sı ol­ma­yıp o dö­nem şu­be­ler­de gö­rev ya­pan her­ke­se ajan­lık suç­la­ma­sı ya­pı­lı­yor. Ta­ma­men bu ül­ke­nin ya­sa­la­rı çer­çe­ve­sin­de ça­lı­şıl­mış mad­di ve tek­nik de­lil­le­ri olan bir so­ruş­tur­ma­yı yü­rüt­mek, ha­kim ve sav­cı ka­rar­la­rı­nı uy­gu­la­mak­la suç­la­nı­yo­ru­z” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 
OPERASYONUN ASIL AMACI...

Yak­la­şık 4 yıl­dır ta­ma­men hu­ku­ki de­lil­ler üze­rin­den mah­ke­me ka­rar­la­rıy­la ta­kip edi­len Se­lam Tev­hid Te­rör ve Ca­sus­luk ör­gü­tü so­ruş­tur­ma­sı­nı yü­rü­ten ve bu sü­reç­te o te­rör ve is­tih­ba­rat şu­be­de gö­rev ya­pan bü­tün po­lis­ler gö­zal­tı­na alın­dı. Gö­zal­tı­na alı­nan po­lis­ler he­men açı­ğa alı­na­rak gö­rev­le­ri ba­şı­na dön­me­le­ri en­gel­len­di.

Gö­zal­tı­na alın­dık­tan son­ra di­rekt ser­best bı­ra­kı­lan po­lis­le­rin da­hi açı­ğa alın­ma­la­rı­na dik­kat çe­ken Er­çık­tı, “Po­lis­le­re ya­pı­lan ope­ras­yo­nun asıl ama­cı em­ni­yet teş­ki­la­tın­da­ki Se­lam Tev­hid Te­rör ve Ca­sus­luk Ör­gü­tü­’nü em­ni­yet ha­fı­za­sın­dan sil­mek. Gö­zal­tın­da­ki ar­ka­daş­la­rın ta­ma­mı bu sü­reç­te gö­rev alan ar­ka­daş­lar­dı­” de­di.

Tek arzumuz dosya kamuoyuna açıklansın

Gö­zal­tın­da bu­lun­duk­la­rı sü­re içe­ri­sin­de ina­nıl­maz de­re­ce­de psi­ko­lo­jik bas­kı­ya ma­ruz kal­dık­la­rı­nın al­tı­nı çi­zen Er­çık­tı, “Sa­hur yap­tır­ma­dı­lar, iki gün bo­yun­ca uyut­ma­dı­lar, uy­ku­suz ve aç bir şe­kil­de ifa­de­ye çık­tım. Yak­la­şık 4 sa­at ifa­de ver­dik iki de­fa ara ver­dik, aç­lık ve uy­ku­suz­luk­tan ba­yı­la­cak ha­le gel­miş­tim. Işı­ğı sü­rek­li açık tu­tup ha­va­lan­dır­ma­yı ka­pa­lı tut­tu­lar. Sü­rek­li uya­nık hal­de tu­tul­duk” de­di. Gö­zal­tın­da­ki po­lis­le­rin ve ken­di­si­nin en bü­yük is­te­ği­nin dos­ya içe­ri­ği­nin ka­mu­oyu­na açık­lan­ma­sı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Er­çık­tı, “O za­man ajan­lık ve ca­sus­luk fa­ali­yet­le­ri­ni kim­le­rin yap­tı­ğı­nı tüm Tür­ki­ye gö­re­cek­ti­r” di­ye ko­nuş­tu.

AKP'ye yö­ne­lik PKK dar­be­si­ni ön­le­dik

22 yıl­lık mes­lek ha­ya­tı­nın 19 yı­lı­nı te­rör­le mü­ca­de­le şu­be­sin­de ge­çir­di­ği­ne dik­kat çe­ken Er­çık­tı, 2005 ve 2007’nin PKK ile mü­ca­de­le­de kı­rıl­ma yıl­lı ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek şöy­le dedi: "PKK met­ro­pol­ler­de can­lı bom­ba­lı ey­lem ger­çek­leş­ti­rip si­ya­si ik­ti­da­rı kao­sa sü­rük­le­mek is­ti­yor­du. Bu sü­reç­te iki can­lı bom­ba­yı dün­ya­da eşi ben­ze­ri ol­ma­yan şe­kil­de üze­ri­ne at­la­ya­rak et­ki­siz ha­le ge­tir­dik. Şiş­li ve Tak­si­m’­de bom­ba­nın pi­mi­ni çek­mek üze­re olan 2 te­rö­ris­ti üze­ri­ne at­la­ya­rak et­ki­siz ha­le ge­tir­dik. Bu­nun­la be­ra­ber can­lı bom­ba ol­mak için gön­de­ri­len 28 te­rö­ris­ti biz­ler ya­ka­la­dık. Ca­nı­mız pa­ha­sı­na PKK’­nın AK Par­ti­’ye yö­ne­lik dar­be pla­nı­nı ön­le­dik. Eğer o ta­rih­ler­de bu pat­la­ma­lar ol­say­dı si­ya­si ira­de te­pe tak­lak ola­cak­tı.”

Biz teröristleri dahi iyi ağırladık

Gö­zal­tın­da kal­dı­ğı sü­re­ce uy­ku­suz ve ye­mek­siz bı­ra­kıl­dık­la­rı­nı be­lir­ten Er­çık­tı, "Sağ­lık kon­tro­lü­ne el­le­ri ke­lep­çe­li ola­rak gö­tü­rül­dük. 5 da­ki­ka­lık işi bir sa­at­te yap­tı­lar. 50 da­ki­ka araç için­de ke­lep­çe­li bek­le­til­dik. Ke­lep­çe ta­li­mat­la de­ğil gü­ven­lik ge­rek­çe­siy­le ta­kı­lır. Ke­lep­çe ta­kan po­lis­ler özür di­le­ye­rek emir­le ke­lep­çe tak­tık­la­rı­nı be­lirt­ti. Uyu­ma­mı­zı en­gel­le­di­ler. İki ki­şi­lik ko­ğu­şa dört ki­şi ola­rak ko­nul­duk. Ha­va­lan­dır­ma hep ka­pa­lı tu­tu­lur­ken ışık hep açık tu­tul­du ve me­mur­la­rın sü­rek­li bir şey­ler sor­ma­sı ne­de­niy­le uyu­ya­ma­dık. Biz te­rö­rist­le­ri ne­za­ret­te mi­sa­fir eder­dik, tut­sak de­ğil. Ai­le­le­ri­ni biz ara­yıp em­ni­ye­te ça­ğı­rır­dık. En iyi şe­kil­de ağır­lar­dık. Bi­zim böy­le bir kül­tü­rü­müz var­dı. O kül­tü­rü mah­vet­ti­ler.”

29 Temmuz 2014 08:05
DİĞER HABERLER