Öyle bir benzetme yaptı ki...

Öyle bir benzetme yaptı ki...
“Erdoğan’ın Cemaatine giydirmeye çalıştığı haşhaşi gömleği aslında tam da AKP iktidarına uymaktadır.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP’nin izlediği politikaları sert sözlerle eleştirdi. Yalçın, “Erdoğan’ın Gülen cemaatine giydirmeye çalıştığı haşhaşi gömleği aslında tam da AKP’nin iktidar sarhoşu bedenlerine uymaktadır.” ifadelerini kullandı.

'MİLLETİN İMKANLARI İSRAF EDİLİYOR'

Yazılı bir açıklama ile gündemdeki konuları değerlendiren Semih Yalçın, AKP’nin iktidarda kalmak için din ve maneviyat istismarının yanı sıra mezhep sembolleri ve etnik ayrımcılığa da başvurduğunu söyledi. Ranta dikkat çeken Yalçın, “İktidarı ayakta tutan en büyük faktör, sağladığı muazzam rantı yandaşlarına ve ‘muhalefet muhalifleri’ne taksim etmesi, onları da haramdan istifade ettirmek suretiyle tatlı hayat bağımlılığı yaratmış olmasıdır. AKP’nin etrafında pervane olanlar; iktidarın sağladığı iç gıcıklayıcı, baştan çıkarıcı siyasi ve ekonomik menfaatlerin afyonuyla sermest vaziyettedir. Ülke bölünmeye giderken, İmralı canisi iktidar ortağı olurken, devletin ve milletin sınırlı imkânları israf edilirken, AKP seçmeninin hesap sormak yerine iktidara daha çok yapışmasının arkasında bu sosyal psikoloji yatmaktadır.” diye konuştu.

'İKTİDAR PARTİSİNİN OYLARI ERİMEYE BAŞLADI'

AKP’nin oylarının düşmeye başladığını savunan Semih Yalçın, yandaş medyanın pozitif algı oluşturma çabasında olduğunu ifade etti. Şu görüşü dile getirdi: “Yandaş medya ile burada yuvalanan beslemeler ve kamuoyu araştırma şirketleri, öteden beri iktidar hakkında kamuoyunda pozitif algı yaratma çabasındadırlar. Bunların, 2015’te yapılacak genel seçimlerle ilgili son günlerde hummalı bir işbirliği içinde oldukları gözlenmektedir. AKP’nin oy kaybedeceğini gören yandaş anket firmaları, kararsız oyları, mevcut muhalefet partilerinin dışındaki siyasi oluşum ve kanallara yönlendirme gayretine girmiştir.”

CHA

22 Kasım 2014 08:12
DİĞER HABERLER